Drifting SM är klart, tabellen är justerad.

0
596

I lördags så blev Drifting SM klart, det har varit en spännande säsong som har gett oss alla massor. Men hur var det innan tävlingen? var allt klart eller fanns det något att hålla koll på?

Det fanns en del, men snacket som tog över var vem som skulle ta hem SM bucklan, två giganter stod mot varandra. Ena hörnet fanns ledaren Pawel Korpulinski, i det andra stod Alexander Granlund som utmanare.

Pawel ledde alltså, men Granlund var inte långt bakom och skulle Alexander kunna vinna så behövde Pawel åka ut tidigt, samt att Alexander då behövde vinna för att gå om i poäng. Alexander Granlund som snabbt fick lov att reparera bilen efter en påkörning av Jens Stark Junttila (ingen medveten krock utan en incident) Men Granlund kom igång och körde starkt i kvalet.

Det var många som redan då trodde att SM serien var klar, men som sagt Alexander kom igen och tog en stark kvalplats. Pawel kvalade svagt med en bil som inte fungerade ordentligt.

Vad händer då under topp 32 som kördes på fredagen? Jo Pawel som hade problem med bilen redan under kvalet, fick fortsatta problem och åkte ur redan vid sin första match. Alexander Granlund gick vidare topp 16 efter matchen mot Tim Gummeson.

Kan bara tänka mig att nervositeten steg rejält hos Pawel som nu var sårbar. Om Alexander Granlund vann allt så skulle han gå om Pawel, men om Granlund ”endast” blev tvåa så skulle mästerskapet vinnas av Korpulinski då han har fler vinster.

Lördagen kom, topp 16 drar igång, på läktaren så ser vi Pawel sitta och följa händelserna. Första matchen för Granlund var mot Stångberg, det var en tight match som gick till One more time, men efter omkörningen så stod det klart. Alexander Granlund åkte ur och Pawel blir svensk mästare i Drifting 2017.

Hur gick det för alla andra vassa förare som vi har i Sverige?

Den totala sammanställningen är ihopräknad, sen har vi tagit bort det sämsta resultatet för alla förare. Då ser vi att Pawel vinner före Alexander Granlund, trea kom Jim Olofsson, fyra blev Mikael Johansson som med bravur vann Gatebil Drift Series, femma kom Victor Joensuu.

Stort grattis till alla, vi på Driftzone ser redan fram emot 2018 – ett år som kommer bli grymt på många sätt.

Henrik Andersson, Driftzone