DritftBrothers: ”Just nu är det full fart!”

0
666

DriftBrothers satsar som vi berättat tidigare på nya bilar, hgk Eurofighters, till kommande säsong. Men i vilken serie kommer man att tävla?

Victor Joensuu i DriftBrothers, det blev många positiva tillrop när det blev känt att ni köper nya bilar.
-Ja, det blev många positiva kommentarer angående våra nybyggen!

Victor Joensuu jagar Mårten Stångberg
Foto: Alexandra Gröndahl

Victor berättar också att det just nu är full fart med beställningar, transport av bilar och en produktion hos PPF. Allting går framåt enligt plan, förutom några mindre problem, något han menar är en del av processen i att ta fram en ny bil.

Det har som sagt varit känt ett tag vilka bilar bröderna Joensuu kommer att köra, men inte i vilken serie. Förra säsongen körde man SM och Gatebil Drift Series, där Victor kom femma i SM och sexa i GDS, och Linus 15:e respektive 36:e plats. Dessutom kördes två deltävlingar i Drift GP, den svenska på GTR Motorpark och en i Tyskland. Dessa två tävlingar gav Victor och Linus 16:e respektive 21:a platser i Drift GP:s totalsammanställning.

 

Linus Joensuu
Foto: Michael Åkerblom

Har ni något besked att lämna angående vilken eller vilka serier ni kommer att köra? Vi har sett att ni är med i de preliminära listorna från SM.
-Ja, vi är med i listorna för SM. Vi har inte riktigt bestämt vilka tävlingar vi ska köra ännu, men SM och GDS ligger högt på listan i alla fall.

Inför förra säsongen knöt man Fredrik Flinta Lindberg till teamet som spotter, något som från början sades vara en temporär lösning. Flinta som har en egen karriär som förare i botten och som sist vi tittade till honom hade en Lexus i driftingutförande i garaget som var tänkt att komma fram.

Blir det några förändringar i teamet inför säsongen?
-Vi kommer försöka behålla teamet som var i år så gått det går!

Hur ser du på förändringarna i tävlingsregler? Att tex one-more-run ersätter one-more-time? Både ur ert perspektiv som förare och ur publikens perspektiv.
-Kommer förhoppningsvis flyta på bättre för både publik och förare! Ser det mest som en positiv ny regel som ska bli rolig att testa på!

Då får vi önska dig, Linus och resten av teamet lycka till med 53 dagar kvar till premiären i SM!
-Tack! Det kommer behövas för att få denna cirkus att lira på de få dagar som är kvar!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Alexandra Gröndahl – DriftZone.se, Michael Åkerblom – DriftZone.se