Emil Vikman har gjort stora förändringar under vintern

0
729

Emil Vikman från Västerås hade en hel del problem med bilen under förra säsongen. Nu är den unge Västeråsaren laddad för en ny säsong i SM–serien.

– Otroligt taggad, nu börjar det dra ihop sig! Både jag och bilen är i perfekt form inför säsongen, så detta blir spännande! Ska bli väldigt kul med lite nya banor och bansträckningar, utmanande men jag är väldigt taggad.

Vad har hänt i garaget under vintern?

– Under vinter har det hänt en hel del på bilen. Den har fått ett otroligt lyft exteriört med nytt plastkitt från Rebew Design, men även mycket annat har hänt. Jag har fått möjligheten att testa på Tenaci Motorsports produkter och där ska vi nu åka med deras bromskitt, Lsd diff och deras kopplingskitt, det är också en utav dem stora förändringarna inför denna säsong. Men i helhet så är det samma typ utav bil som förra säsongen fast i mycket bättre form nu. Tokan på Stockholm Speed Industry har gjort ett otroligt bra jobb med bilen. I slutet på förra säsongen blev det en hel del som byttes ut, bland annat växellåda och motor. Så det konceptet är det samma och verkar fungera otroligt bra det jag har kört hittills.

Vilka är de största förändringarna på bilen?

– Den största förändringen från förra säsongen blir nog dem uppgraderingarna vi gjorde i slutet av förra säsongen då motor och en sekventiell låda fick ta plats. Eftersom att det skedde så pass sent på säsongen så har jag ännu inte hunnit köra så pass mycket med det, och nu till Elmia blir egentligen det första riktiga testet utav allting, säger Emil och fortsätter.

– Så det ska bli väldigt kul att få testa ut det på riktigt. Och den största förändringen på bilen nu mot förra säsongen är nog den exteriöra biten där allting har bytts ut för att få en helt ny ”look”. Har släppt lite bilder på den än så länge men nu dröjer det innan det kommer något mer, nu visas det sista upp under Elmia helgen!

Hinner du klart med allt innan Elmia?

– Ja absolut! Bilen står i stort sätt helt klar, nu är det bara dem sista detaljerna som ska ta form. Däribland en dekor. I övrigt är bilen raceready.

Vad har du för resultatmässiga målsättningar i år?

– Målsättningen i år är rätt hög, och målet är att ligga i toppen utav SM serien. Samt att få så pass mycket körtid som möjligt denna säsong. Med tanke på hur förra säsongen såg ut med otroligt mycket maskinella problem och motorer som rasade så ska det bli spännande nu med tanke på hur konkurrenskraftig bilen har blivit nu mot förra året. Kort och gott, vi kommer ladda fullt ut!

Vilken förare är den största favoriten till SM-titeln 2018?

– Svår fråga, låter den vara obesvarad för tillfället.. Men ska bli väldigt spännande att se Johan Anderssons körning.

Vilken är det största skillnaden i år gällande teamet och EVikman Motorsport i helhet?

– I år har vi med oss otroligt bra och starka samarbetspartners i ryggen som är med och stöttar oss, i teamet har vi ett par nya ansikten som jag verkligen tror fullt ut på. Och ett starkt team som är med i ryggen är också någonting som känns riktigt bra. Media är även någonting vi valt att satsa ännu hårdare på i år, Pontus Blomqvist som var med och fotade förra säsongen kommer fortfarande att följa med vilket känns otroligt skönt. Men nyheten för i år är att vi kommer satsa extra mycket på film, och till det har vi helt rätt man bakom kameran. Dock vem det är presenterar jag i ett senare skede. Men kan garantera att det blir spännande och film i högsta klass! Och vem vet, Sverige kanske får utlandsbesök, avslutar Emil Vikman.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Emil Vikman