En helg i kunskapens tecken

0
571

På en lite kylslagen helg – och bana (Mantorp Park) den 21-22 januari, så genomförde SBF Drifting en tvådagars utbildning. Agendan som gällde var utbildning av funktionärer och arrangörer.

Bild från Gatebil i September. Foto: Henrik Andersson

Uppslutningen var bra, och helgen var lyckad och massor av saker hanterades, som tekniska reglementet, besiktning av tävlingsbil, hur bör en bedömare jobba. Kursen var som sagt tänkt, att i första hand rikta sig till funktionärer och arrangörer, men alla var välkomna i mån av plats.

Under dessa två dagar så fick deltagarna en god insyn i:

Presentation av driftingen 2017, hur serien är planerad.

Tekniska reglementet: Genomgång av reglemente och hur en vagnboksbesiktning utförs enligt gällande regler.

Bedömare: Arbeta fram en gemensam syn på hur bedömare bör jobba.

Tävlingsledning: Genomgång i hur en tävling bör arrangeras, säkerheten och regler, tillstånd m m

Deltagarna delades in i tre grupper: Tekniker, bedömning och Tävlingsledning. Utifrån detta så fördjupade man sig mer i dessa block.

Vi bad Racekoordinator Långe-Mikael Andersson berätta hans tankar om helgen?

– Jag är väldigt nöjd med helgen. Uppslutningen var över förväntan vilket var riktigt kul. Det kändes som att en del gick in med lite tvekan till helgen men att alla gick därifrån med positiv inställning till säsongen. Represetanter från alla arrangerande banor fanns på plats. Alla de reglementena som har med drifting att göra fick sig en genomgång och översyn och det var väldigt bra att få diskuterat igenom de olika reglerna med fler personer. Så man kan höra åsikter från flera håll. Så efter helgen är laddningen inför säsongen riktigt stor! Avslutar Långe-Mikael med.

Vi på DriftZone tycker detta var en riktigt bra initiativ från SBF Driftningutskott, det behövs en ökad förståelse för de regler som gäller Och en vidareutveckling av våra funktionärer samt arrangörer!

//Henrik Andersson – DriftZone