En joker är tillbaka i leken på GTR Motorpark

0
351

Efter ett rörigt år är Victor Joensuu redo för säsongsdebut i SM. Nu till helgen kliver han in som i joker i leken när SDC cirkusen kommer till GTR Motorpark.

Äntligen dags för årets tävlingspremiär, hur känns det?

– Känns ruskigt bra! Längtat efter att få gasa, säger Victor Joensuu.

Säsongen har blivit allt annat än planerat då du och teamet hade stora planer, berätta vad som hänt under året?

– Vi satsade för en Europasäsong då vi var antagna till DMEC, men efter ett motorras på min och förseningar i leveranser under byggtiden så har vi valt att inte gå på en stressig säsong.

På Mantorp i juni fick du problem med motorn vilket har stoppat dig under sommaren. Men nu är bilen ihop och nu är det alltså dags för din första deltävling i SM. Hur mycket tappar man då man inte kört så mycket under säsongen?

– Självklart så kommer rattrosten sitta i, fick dock dra några varv med brorsans bil under discodans och nya bilarna är otroligt fina att köra.
Ger det 2-3 uppsättningar bakdäck så är jag inne i körningen ordentligt igen!

I helgen så körs SM på GTR Motorpark som även är din hemmabana. Den här gången baklänges, vad säger du om den utmaningen?

– Fast de är min hemma bana har jag aldrig testat den baklänges, så jag ser det som en riktigt rolig utmaning! Taggad till tusen!

Vad tror du om dina chanser i helgen?

– Mitt mål är att ha så kul som möjligt, så lite stress som möjligt och att få pröva ut nya bilen ordentligt! Resultatet blir därefter och eftersom vi är lovade regn denna helg kan nog vem som vinna, avslutar Victor Joensuu.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Leo Holmberg