Fast Mike: ”Målsättningen är att göra en bättre show”

0
616

Michael ”Fast Mike” Andersson bjöd på den fetaste kvalrepan under Påsksladden 2017. Fast Mike kvalade in som etta efter en rykande show. Säsongsstarten är något som han verkligen längtar efter.

– Startskottet för säsongen är alltid extra laddat, och med den sena vintern som ännu inte släppt taget gör det ännu mera spänt, så det är klart man är 100% taggad nu.

Vad har hänt i garaget under vintern?

– Vi började ganska sent detta året, så det har blivit några tuffa veckor nu det sista. Det har blivit en del service på kaross och drivlina.

Vilka är de största förändringarna på bilen?

– De största förändringarna på bilen är att det råkade bli två cylindrar extra. Detta året bestämde vi oss för att prova på en v8 motor från BMW. Det ska bli kul och prova fram skillnaden mot volvomotorn då vi hoppas på mer vrid från låga varv, så vi kan köra mer fäste på bakhjulen.

Hinner du klart med allt innan Elmia?

– Ja det mesta har varit klart sen några veckor tillbaka då vi bänkade bilen för första gången, det bli en sväng till på bänken, Så det sista är nu bara lite justeringar och slutmontering inför provkörningen på Mantorp nästa vecka.

Du gjorde den fetaste kvalrepan förra året, ska du upprepa med samma show i år?

– Haha. Ja, jag gjorde väl det. Är fortfarande lite overklig känsla att det blev så bra, men givetvis är ju målsättningen att göra bättre show detta året, även om det blir svårt.

Vilken förare är den största favoriten till SM-titeln 2018?

– Jag har faktiskt inte tänkt på det ännu. Det finns många grymma förare i startfältet, så jag har ingen specifik att peka på. Det blir säkerligen riktigt spännande ända till sista deltävlingen och skiljer sig med väldigt lite poäng om jag får gissa, och kan säkerligen bli vem som helst som står på pallen, avslutar Michael Andersson.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson & Erika Näsberg – DriftZone.se