Felix Lindvall: ”En dröm är att bli topp 10 i SM”

0
359

Snart drar Felix Lindvalls andra driftingsäsong igång. Direkt efter att ha varit på Bilsportsgalan i Linköping och tagit emot pris för JSM-segern 2018 så mötte DriftZone upp honom och tog en pratstund i hans garage.

Dags för en ny säsong och i år har SDC slagit ihop RM och SM. Hur ser du på det?
-Efter en väldigt lyckad första säsong 2018 känns det väldigt mycket bättre inför kommande säsong. Jag tycker det är ett coolt upplägg som dom kommer att köra och är säker på att SDC kommer att få ihop det riktigt bra!

Det blir en del nya banor för i år, vad tycker du om urvalet?
-Mantorp Park, Färila Raceway, Hultsfred Drifttrack och Sundsvall Raceway är de banor vi kommer att tävla på. Jag tycker det är lite tråkigt att vi går ifrån ”riktiga motorbanor” såsom GTR motorpark med flera, men jag förstår att det blir så av flera anledningar!

Vad har ni får målsättning med säsongen?
-En dröm är att bli top 10 i SM, det känns som vi fick bilen precis som vi ville förra säsongen, nu är det bara upp till mig att leverera bra körning!

Vad har ni gjort för ändringar på bilen?
-Det är inga superstora uppgraderingar på bilen, för det mesta utseendet. Jesper Fager, som är min spotter, har byggt ny bashbar fram och bak och kommer även dra ny el i bilen! För övrigt är det bara uppfräschning, nytt bodykit samt ny färg på bilen.

Har ni gjort någon förändring inför året gällande team och utefter de erfarenhet som ni fick från 2018?
-Teamet kommer förmodligen se snarlikt ut förutom att vi kommer ha med oss Tobias Asp Turesson som mediaansvarig, Jesper Fager spotter och mekanikerna Daniel Lindvall, Max Håkansson, Christian Pettersson och Emanuel Malm.

Vi kommer att ta med oss de erfarenheter från förra året och göra vårt allra bästa i vår SM satsning 2019!

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se