Felix Lindvall vann SM finalen, Linus Joensuu ny svensk mästare i Swedish Drift Championship.

0
446

Då har sista deltävlingen avverkats, denna kördes i Sundsvall och det var Felix Lindvall som tog sin andra raka seger, men Linus Joensuu tog hem mästerskapet och blev vår nya svenska mästare.

Dagen började med dimma och blöt bana efter nattens regn, men det var uppehåll ända fram till att topp 16 då himlen tyckte att det behövdes mycket mer regn. Så på kort tid så kom det ett par kraftiga skurar först för att sen gå över till ihällande regn och åska.

Förarna i topp 16 visade dock att de kunde köra ändå, trots det dåliga förhållanden som blev, men det tog bort mycket av de hårda battles som vi alla ville se.

Vinnare för andra gången på rad blev Felix Lindvall som visade redan på kvalet under lördagen, att han hör hemma i SM. Tvåa kom Richard Loord, trea blev Herman Jansson och fyra kom Pontus Hartman och femma blev Linus Joensuu.

Men vår nya svenska mästare blev Linus Joensuu, som har kört bra genom hela säsongen och hade skaffat sig så pass bra försprång till finalen, så efter kvalet igår så fanns det bara en chans och det var Victor Joensuu (bror till Linus) som hade kunnat gå om i tabellen. Victor hade dock oturen att få ett motorras i sin topp 16 battle som gjorde att han blev tvåa i tabellen med 10 poäng upp till Linus.

I tabellen så blev totalen såhär: Linus Joensuu vann före Victor Joensuu, trea kom Richard Loord, fyra blev Felix Lindvall som drog på sig bra med poäng under de sista två deltävlingarna. Femma kom Johan Ingvaldsson, sexa blev Fredrik Persson, sjua kom Martin Frejd, åtta blev Andreas Lilja, nionde plats tog Henrik Åkeson och topp 10 avslutas med Pontus Naeslund.

I junior SM så vann Felix Lindvall helgens final före Herman Jansson, trea kom Philip Ågren. Men vinnare av Junior SM blev Victor Joensuu före tvåan Felix Lindvall och trean Herman Jansson.

Vi gratulerar Linus till SM titeln, och grattis till Victor för JSM titeln, ni har kämpat hårt genom säsongen för detta och ni är väl värda denna framgång.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bilder: Robban Strandberg, Driftzone