Gipsad Mathias Johansson SM-kvaletta, Joensuu överraskade

0
763

Det blev en gipsad Mathias Johansson från Vännäs som knep kvalförstaplatsen i SM-klassen under säsongsfinalen i Sundsvall på fredagskvällen.

 

Redan inför tävlingen på GTR Motorpark för ett par veckor sedan hade Mathias gipsat handen, men lyckades väl i kvalet även den gången. Tyvärr gjorde regnet som senare kom tävlingen lite chansartad, något som gjorde att tävlingsresultatet inte nådde upp till samma nivå. Nu är Mathias i Sundsvall och presterar alltså på nytt fin kvalkörning. Poängen som tilldelades var fantastiska 96 poäng.

På andra plats hittar vi Viktor Joensuu. Viktor har haft en hel del problem under säsongen. Bilen blev klar lagom till Gatebil på Mantorp Park, men tyvärr gav motorn upp istället. Sätestiden har därmed varit mycket begränsad för Viktor. Men här klämde han till med en 94 poängsrunda och det bådar riktigt gott för lördagen.

De båda förarna som är omedelbart inblandade i slutstriden om SM-tecknet hittar vi där efter, med Johan Andersson på tredje plats med 93 poäng och Pawel Korpulinski på fjärde med 92 poäng.

En sak som faktiskt inte är något annat är ytterst anmärkningsvärt är att 1/3 av förarna  SM inte ställer upp i säsongsavslutningen. Totalt har 30 förare fått deltagit i SM, och på plats fanns 20 förare av vilka 18 kom till start i kvalet. Det är för dåligt!

Med endast 5 poäng mellan ettan Pawel Korpulinski och tvåan Johan Andersson, och med Jocke Grahn och Jim Olofsson jagande därefter kommer upplösningen på årets SM med all säkerhet bli en sevärd historia. Om du befinner dig i Sundsvallsområdet bör du genast söka dig till Sundsvall Raceway för förstklassig underhållning!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman, Christer Hägglund – DriftZone.se