Henrik Johansson: ”2017 var inget bra år”

0
714

En som hade en säsong med både höga berg och djupa dalar var Henrik Johansson från Värnamo. Henriks resultat under säsongen gick från en problemfylld premiär med en 26:e plats, till kvaletta och fjärde plats på Rudskogen. Björn Billsten fångade upp Henrik för att räta ut frågetecknen.

Henrik, hur skulle du summera säsongen 2017?
-2017 var inget bra år för mig. Första tävlingen var bilen egentligen helt okörbar, på grund av en uppdatering i framvagnen som inte blev riktigt bra. Vi hade även en brand på GTR Motorpark, men bilen klarade sig bra då släckningsarbetet påbörjades snabbt. STORT TACK till personalen på Gröndal för det! De två efterföljande tävlingarna fick jag bryta pga av tekniska fel.

Brand på GTR Motorpark. Foto: S Lindgren

Men sedan gick det bättre?
-Ja, andra halvan av säsongen kändes mycket bättre och efter Rudskogen började jag får tillbaka självförtroendet igen. Det kändes riktigt skönt att bli kvaletta där! Synd att det var i slutet av säsongen men vi går in i 2018 med en riktigt bra känsla.

 

Om vi blickar framåt, hur ser 2018 års säsong ut och kommer ni att ändra något?
-Vi kommer satsa stenhårt i SM 2018. Jag tror och hoppas att SM kommer att bli grymt 2018! Lite frikörningar och träningar ska vi försöka hinna med också samt någon lokal uppvisning.

Blir det några förändringar på bilen?
-Den kommer att rivas ner och allt kommer att ses över. HJ Custom Composite ska hjälpa mig med att byta ut plåtdetaljer mot glasfiber, samt nytt bodykit.

En del uppgradering utvändigt alltså. Hur ser det ut maskinellt?
-En ny sekventiell växellåda står på önskelistan samt ny fjädring bak. Annars blir det som innan.

Stort lycka till Henrik med uppgraderingarna och SM satsningen 2018!

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se, Stefan Lindgren – DriftZone.se