Henrik Johansson vill stå på pallen när säsongen summeras

0
811

Efter att varit med i det övre skiktet under ett par säsonger hoppas Henrik Johansson att han kan få till en top–3 placering i SM–totalen när säsongen summeras i september.

– Vi är otroligt taggade inför 2018, aldrig har vi varit mer förberedda i teamet, säger Henrik Johansson till DriftZone.

Vad har uppdaterats under vintern?

–Vi har inte uppgraderat bilen så mycket. Bilen fungerade väldigt bra i slutet av 2017 så vi har inte gjort mycket ändringar egentligen. Bytt ut hela bodykittet, lackat om bilen. Bytt ut lite slitagegrejer och bytt olja, säger Henrik och fortsätter.

– Vi har ändrat lite i styrgeometrin som vi hoppas kommer göra att framvagnen känns ännu bättre. Den största uppdateringen vi gjort är att vi kommer köra med en 5vxl sekventiell MPG HD låda från Sellholm. Stort tack alla samarbetspartners för att ni gjort detta möjligt för oss, detta kommer göra skillnad i både körning och resultat.

Vilka är de största förändringarna på bilen?

– Den största förändringen är att vi bytt ut växellådan. Gå från H-läge till sekventiellt. Utöver detta är bilen som 2017.

Hur ligger ni till med allt inför SM-premiären?

– I skrivande stund står bilen funktionellt färdig. Det känns konstigt att vara klar så långt innan premiär men det är mycket tack vare teamet. Utan dem hade det aldrig fungerat!
Vi väntar på livery som vi förhoppningsvis kan montera innan testdagen på Mantorp.

Vad har du för mål med årets säsong?

– Vi har varit top–7 i SM 3 år i rad. Fungerar bilen och håller ihop så hoppas vi på en top–3 placering i sammandraget. En deltävlingsvinst hade inte varit fel heller.

Vilken är favorit till SM-titeln?

– Oj, jag tror att det under 2018 kommer bli hårt i toppen Det är svårt att säga men har inte Johan Andersson ”gubbat” till sig under sitt uppehåll så tror jag att han har stor chans. Pawel Korpulinski kommer givetvis att bli giftig.

Sen vill jag passa på att ännu en gång tacka våra sammarbetspartners. Stort Tack!
Toyota Bilcenter i Värnamo AB
Bors Automation & Tool AB
VärnaBo Fastigheter AB
Boman Express Delivery AB
MaxxTuning
Censit AB
Finnvedens autolack bil & karosseri AB
Gnosjö trädgård & handel AB
Gjuteriteknik AB
Kloma
Spacer.se
Autoexperten
Anderstorps Hydraulik AB
BJ lack AB

Även mina vänner och särskilt min familj!

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se