Ingen SM-status på Påsksladden!

0
510

Påsksladden på Bilsport Performance & Custom Motor Show kommer inte att ha SM-status. Det nyckfulla vädret är orsaken.

I ett pressmeddelande från Svenska Bilsportförbundet förklarar man att det är av yttersta vikt att förhållandena blir rättvisa i en SM-deltävling, vilket man inte med de rådande väderförhållandena kan garantera.

The show must go on!

Årets vinterväder har varit extremt komplicerat i hela landet. På Elmia i Jönköping där första deltävlingen i SDC ska genomföras är i dag förhållandena bra, men eftersom prognosen är väldigt nyckfull har organisationen valt att köra Påsksladden men en liten justering. Mantorp Park, SBF och Bilsport Performance & Custom Motor Show har gemensamt beslutat att förarna inte kommer tävla om SM poäng under Påsksladden utan tävlingen körs precis som tidigare år som en egen tävling utanför mästerskapet. I ett SM är det av yttersta vikt att alla deltagare får rättvisa och sportsliga förhållanden och eftersom vi inte kan garantera det till 100% har detta beslut tagits. Majoriteten av förarna har dock beslutat att delta ändå så ni i publiken kommer åter igen att bjudas på rökfylld påsktradition inne på Turtle Wax Arena under hela påskafton!

Matilda Svensson, serieansvarig för SDC, kommer den här deltävlingen att ersättas med en annan eller kommer SM nu att bestå av fyra deltävlingar?
-I dagsläget blir det istället fyra stycken, som i RM.

Vi är övertygade om att det kommer att bjudas på god underhållning i Påsksladden även i år och den indragna SM-statusen påverkar inte DriftZones bevakning av tävlingen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se