Jim Olofsson är ständigt aktuell

0
1192

En förare som alltid är aktuell är Jim Olofsson. RM avgjordes med en vecka kvar till slutstriden i SM och Gatebil Drift Series, där Jim i allra högsta grad var med i avgörandet av SM. Men det hindrade honom inte från att investera i nästa generation förare.

Under senaste tävlingen på Gatebil Rudskogen upplevde Jim vissa problem med bilen, som teamet jobbat med att lösa under veckan efter tävlingen. För att skaffa sig lite koll på hur bilen gick, och för att coacha de yngre och mindre erfarna RM-förarna tog Jim med sig bilen och åkte till GTR Motorpark under RM-finalhelgen. Under lördagens frikörning och delvis även under RM-förarnas träning körde han twin med flera av de närvarande för att låta dem träna både på att köra chase med en bil som håller en jämn och fin kvallinje, och att leda med en bil som verkligen ligger bredvid och knackar på högerdörren.

 

Under lördagskvällen höll Jim också en föreläsning för RM-förarna. I potten för en framskjuten placering i RM, som är den svenska andraserien, ligger en plats i SM för nästa säsong. Det är lätt att bli smickrad av att den egenbyggda bilen och de egna färdigheterna som förare räcker till för att ta en plats i SM-serien. Men vad krävs mer? Hur mycket kostar en seriös satsning i SM? Hur jobbar man med sina sponsorer? Det var några av de saker som berördes i denna föreläsning, som enligt rösterna efteråt var mycket uppskattad.

Förarröster 

Föreläsningen var väldigt nyttig både för mig och de andra förarna! Nu förstår vi hur mycket kraft, pengar och sponsorer det krävs för att klara av SM-serien .. Sedan är han ett riktigt bra bollplank! Det går att bolla tankar och funderingar med honom.. och att vi fick chansen att träna tillsammans med honom var ju hur bra som helst!!
-Daniel Ahlstedt, Clipperwhippers, tvåa i RM 2017

Fruktansvärt lärorikt, kul att han tar sig all den tiden för att hjälpa oss rookies. Man fick sig många tankeställare när de gäller ekonomin, hur mycket pengar det egentligen handlar om när man börjar räkna på det. Även inspirerande gällande sponsringen, och alla hans idéer hur man ska få fler sponsorer.
-Johan Ingvaldsson, Total Extas Racing, elva i RM 2017

Jag fick chansen att twinköra med honom. Han sa att han såg mig i alla fall när jag twinnade honom och det är väl bra betyg. Haha. Sedan låg han väldigt nära mig då han tyckte min körning var ganska stabil. Föreläsningen missade jag tyvärr, det kom vänner från Norge över och större delen av min familj var där och tittade. Sedan på söndagen så blev det ju hett frieri där sambon sa ja, så nu planerar vi fullt ut med bröllopet. Det kommer att bli magiskt.
-Stefan Bergström, FOW-Fun On Wheels

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Michael Åkerblom – DriftZone.se