Johan Andersson: ”Det har varit ett lärorikt år”

0
43

Driftingsäsongen är nu över och off-season har startat. Jag hörde av mig till Johan för att höra hans tankar om förra säsongen och även lite kort om kommande säsong.

Vad tycker du om året som varit, hur gick det?
-Säsongen gick väl okej, mitt mål var att sluta på övre halvan i SM-serien och att slutföra alla tävlingar vilket vi lyckades med. Sedan hade man alltid velat lyckats lite bättre, men det har varit ett lärorikt år, säger Johan.

Vilken var den viktigaste lärdomen du fått från driftingen i år?
-Att gå från 225 gatdäck till 265 R-däck har varit den största omställningen och det har tagit lite tid att lära sig de nya däcken, svarar Johan.

Vilken tycker du var den bästa banan i år?
-Sundsvall helt klart! Den banan är riktigt fin och slingan hade ett bra flyt.

Hur ser dina planer ut för off-season? Är det något speciellt som ska hända med bilen?
-Det blir mestadels bara genomgång av grejerna, men det blir några mindre uppgraderingar av motorn och lite nytt utseende på bilen, svarar Johan.

Inför nästa år så har Johan som plan att han ska köra Påsksladden. Resterande av säsongen är oklart än så länge. Men han vet att han ska köra mycket bil och ha kul, så såklart kommer det att bli ett bra år.

-Jag vill ge ett stort tack till vänner och familj som hjälpt till på alla möjliga vis. Ett extra stort tack till min pappa som verkligen ger allt för att vi ska kunna hålla på med det här. Samt sponsorerna som hjälpt mig under den här säsongen, Fröllands Legokörning, Thorins Entreprenad, Daniel Nilsson Entreprenad, Implemeteringssystem i Sundsvall.

Jag vill även tacka min klubb SHRA Sundsvall som alltid är kanon och ställer upp med träningsdagar och hjälp.

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se