Johan Andersson har siktet på toppen: ”Målet är att gå hela vägen!”

0
748

Det är väldigt tight i toppen av SM ligan och med endast 5 poängs distans mellan ettan och tvåan så blir helgens tävling på Sundsvall Raceway högintressant! Johan Andersson ligger och biter i hälarna på Pawel Korpulinski.

Jakten är i full gång
Foto: Henrik Andersson

I helgen kommer kulmen av en hel säsongs hårt arbete och vem som står högst på pallen när Sundsvall mätt ut vilka som är värdiga kan vi bara spekulera i!

Efter en väldigt stadig säsong så har Johan Andersson lyckats skrapa ihop ordentliga poäng i varje tävling. En tredjeplats och 90 poäng på Mantorp Park skickade honom ut genom portarna med spring i benen och motivation att köra hårdare ledde till en första placering i Skara med 100 stadiga poäng i potten för att sedan följas upp av en andra placering på Gröndal och totalt 285 poäng på brädet, bara 5 poäng efter Pawel.

Vi har letat reda på Johan för att höra hur formen känns såhär dagarna före sista och avgörande tävlingen på Sundsvall Raceway!

Foto: Leo Holmberg

Vi kan väl börja med att gratulera till en grym säsong än så länge!
-Tack så mycket! Känns kul efter ett uppehåll från tävlande att se att man fortfarande är med och slåss om pallplatserna!

Hur är det med nerverna inför helgen i Sundsvall? Finns en bra chans att du städar upp och kniper totalen!
-Såklart är det nervöst inför säsongens sista tävling. Speciellt när det är så tajt i tabellen. Men det är såhär det ska va, tajt och jämnt! Målet är att gå hela vägen!

Vad tycker du om Sundsvall Raceway som finalbana?
-Sist jag var där och körde… 2015? var inte banan optimal för drifting, men vad jag har sett och hört så ska banan vara annorlunda idag! Det ska bli kul att testa!

Är bilen i topptrim och redo att tugga asfalt?
-Bilen och jag är 110% redo!!

Foto: Göran Röjhagen, DeltaPhoto.se

Har ni någon plan för att knäcka Pawel och ta total vinsten?
-Det är bara att köra som tidigare, inga större förändringar.

Blir det SM nästa år också? Eller blickar ni mot DMEC? Kanske båda?
-Nästa säsong är väldigt oklar än så länge. Jag vill passa på att tacka mitt team och sponsorerna. Wilzéns, XL bygg, Mgra Bilservice, Belami plåt och lack, Dekorreklam, Meca, Korvgubbens

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Leo Holmberg – DriftZone.se, Göran Röjhagen – DeltaPhoto.se