Jonathan Borgström: ”Väldigt sugen på revansch”

0
374

Inför 2018 gjorde den tidigare RM-mästaren Jonathan Borgström comeback i tävlingssammanhang. Säsongen blev nog inte riktigt som 27-åringen hade hoppats på. Till årets SM-säsong får vi se en revanschsugen BMW-förare.

– Jag och teamet är sjukt taggade och sugna på en ny säsong och väldigt revanschsugna efter förra året, säger Jonathan Borgström till DriftZone.

Hur ser målsättningen ut för 2019?

– Att utvecklas som förare och som team och självklart ha kul tillsammans och träffa gamla som nya drifters! Sen en bra placering är självklart kul också.

Kan du berätta lite om din bil?

– Bilen är en BMW E30 med samma 2JZ som tidigare. Vi bygger om och förbättrar en hel del så som ny bakvagn från E34. En ny fuel cell från JAZ performance, nu i bakluckan, ny bashbar och nya evo skärmar och nytt bakparti i glasfiber från ACM composite. Vi bygger även om för att montera kylaren i bak. Annars så får bilen sig en genomgång med nya bussningar, lager, fjädring, ny lack etc. Bilen kommer se lite ”roligare” och tuffare ut tills säsongen 2019!

Vilken är din favorit bland säsongens SM-banor?

– Helt klart Mantorp Park! Jag tycker om snabba banor så Mantorp har alltid varit en favorit, sen är det en väldigt fin anläggning också. Men annars ska det bli kul med både Hultsfred och Färila som är nya banor för mig så det ska bli kul att köra där också.

Vilken förare är favorit i årets SM?

– Pawel Korpulinski är den mest konsekventa och rutinerade föraren i startfältet i år.

Kommer du att ställa upp i några andra tävlingar än SM under säsongen?

– Inga tävlingar är direkt planerade men vi ska försöka köra och använda bilen så mycket vi hinner och har ekonomi för. Det för att få så mycket körtid som möjligt.

Har du några slutord?

– Jag vill gärna tacka mina sponsorer som hjälper mig att genomföra detta och även mitt team , vänner och familj som ställer upp med allt och hjälper till, avslutar Jonathan Borgström.

FAKTA

Ålder: 27år
Ort: Östhammar
Klubb: Östhammars MK
Bil: BMW E30
Antal säsonger som tävlingsförare: 4 år
Största merit: 1:a placering i RM

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se