Kim Fors: ”Bilen är i stort sett klar”

0
620

För en vecka sedan såg det riktigt mörkt ut för Kim Fors. Inför topp-16 på Gatebil Drift Series på Vålerbanan drabbades Fors av en avåkning av större mått. Länge såg det ut som att Fors skulle tvingas till att byta kaross inför fortsättningen av säsongen, men så här en vecka senare är läget betydligt mer lovande.

Hur illa tilltygad var bilen efter GDS på Vålerbanan?
– Bilen såg väldigt tråkig ut efter avåkningen på Våler, krokigt stötdämpartorn, krokiga rampipor, trasig stötdämpare, styrleder, styrväxel och två fälgar samt lite plast och annat smått jox runt om kring.

Hur gick tankarna när du såg vad som var trasigt på bilen?
– Första som slog mig var nog hur vi skulle lösa detta.. var karossen  räddningsbar eller var finns en ny lite snabbt.. sålde ju min reservkaross som var klar med bur osv i vintras för jag kände att den ändå inte kommer till nån nytta.

Vad har ni gjort med bilen sedan ni kom hem från Norge?
– Vi lastade och for hem direkt efter tävlingen under lördagen och redan under söndag eftermiddag var motor och växellåda ur och motorutrymmet var rensat och klart. Bilen lastades och på måndag morgon lämnades den till Sundsvalls Lacken som gjorde ett kanon jobb och riktade upp den med så kort varsel.. (var hos dom på tisdagen innan Våler och riktade ena tröskeln efter Gröndal incidenten, skämtade lite om att vi syns la om två år.. Vart mindre än en vecka!!!

Hur lång har ni kommit?
– I skrivande stund så är bilen i stort sätt klar. En hjulinställning och laga lite plast så ska hon vara race ready!

Utan familj och vänner samt underbara samarbetspartners hade detta inte varigt möjligt! Även mekanikern Stefan Henricsson  som styr allt medans jag och far är borta på jobb, avslutar Kim Fors.

Text: Stefan Lindgren