Kvalet avgjort för SM och Gatebil Drift Series

0
634

Torsdagen var startpunkten för helgens Gatebil på Mantorp. Redan under eftermiddagen avgjordes kvalet för de förare som kör SM och GDS – Gatebil Drift Series. Högst upp i kvallistan hittade vi mannen med pjäxan – Rickard Ivars. Med strålande 90p i sin bästa runda, och 88p i sin ”sämsta” runda, så var Ivars tveklöst bäst i dagens kvalomgång.

Under warmup-varvet inträffade en incident mellan Alexander Granlund och Jens Stark Junttila där Granlund på grund av ett avkrängt däck fick stopp på banan och det blev en kollision mellan honom och Stark. Båda förarna fick dock ihop bilarna och kunde kvala in i stegen – Granlund på en sjunde plats och Stark på en 25:e plats.

Vi har alltså nio norrmän och 23 svenska förare i top 32. Värt att nämna är att nuvarande första- och andraplacerade i SM, Pawel Korpulinski och Jim Olofsson möter varandra redan i top 32, då Olofsson kvalade in på andraplats och Korpulinski på 31:a plats. Vad detta kommer att innebära för slutresultatet i SM-serien återstår att se, då Korpulinski just nu har ett försprång på 57p. Vi kan också nämna att nuvarande förstaplacerade i GDS efter tre deltävlingar, Odd-Helge Helstad kvalade in på 19:e plats.

Vad kan vi då förvänta oss av morgondagens top 32? Jo, vi har en hel det spänning att se fram emot. Som vi nyss berättade, mötet Korpulinski-Olofsson kommer bli riktigt spännande, hur stegen ser ut i övrigt kan ni se här nedan:

Om du själv vill följa med i stegen kan du ladda ner den HÄR.

DriftZone kommer, som det ser ut i nuläget, inte livesända fredagens top 32, däremot har vi alla avsikter att livesända från top 16 på lördag. Missa inte det!

Text & foto: Erika Näsberg, DriftZone.se