Lyckad start för Staberg – kvaletta på Mantorp!

0
561

Andreas Staberg fick en flygande start på säsongen då han smällde till med 91 poäng i sitt andra kvalåk när Gatebil SDC hade säsongspremiär på Mantorp Park. Poängen räckte hela vägen fram till förstaplatsen i kvalet i PRO-klassen.

Stort grattis säger vi på DriftZone!

– Tack så mycket! Det känns otroligt skönt!

Hur skönt är det att vara tillbaka bakom ratten igen?

– Svårt att sätta ord på, känslan är jättebra och jag har verkligen saknat helger som denna.

Hur har dagen vart för dig körmässigt?

– Jag var lite för feg i början och tyckte inte att bilen räckte till riktigt för att nå ut överallt. Men efter lite övertalan av min ”spotter” Maria och övriga teamet så provade jag att köra hårdare med mer effekt och en högre växel. Detta visade sig vara receptet för min del för ett lyckat kval och en mer avslappnad körning.

Du var trean efter den första kvalomgången, sedan smällde du till med 91 poäng i andra repan som räckte till 1:a platsen i kvalet. Hur summerar du dina två repor?

– Jag började kvalet med en repa som kändes lite mer ”safe” och tillbakahållsam och trodde väl inte att den skulle bli riktigt så bra som den blev. Så när jag hörde att jag låg 3:a så pratade vi ihop oss om vart jag skulle förbättra körningen för att få bättre resultat. Försökte hålla mig lugn och memorera körningen från första repan så att det bara var att krydda där det behövdes och detta fungerade ju också!

Hur ser du på dina chanser under morgondagens stege?

– I 32:an får jag en ”byrun”, så vi är teoretiskt sett vidare till top 16 så det känns riktigt bra. Motståndet är hårt men vi ska ge allt vi kan för att ta oss så långt som möjligt, avslutar en nöjd Andreas Staberg.

Andreas Stabergs kvalåk som gav honom vinsten i kvalet.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se