Mad Mange back in the game!

0
607

Efter ett års frånvaro från tävlande känner sig Andreas ”Mad Mange” Magnusson sig redo för en comeback i SM-klassen. Men den stora frågan är nog om han kommer hinna klart med bilen? DriftZone har tagit ett snack med den driftige killen från Östergötland.

– Jag har haft ett sabbatsår och det var värsta tiden i mitt liv, ingen mår bra över att vara borta från tävlandet så länge, säger Andreas ”Mad Mange” Magnusson och fortsätter.

– Jag är jäkligt taggad men samtidigt så har teamet krympt och vi har inte samma budget för i år så allt måste verkligen bara funka för att vi ska kunna vara med och fightas, men taggade är vi till tänderna! Just nu jobbar vi febrilt med att färdigställa bilen för första deltävlingen på Elmia, mycket jobb är det men med lite tur och långa nätter så ska det nog gå vägen.

– Innan årskiftet så fanns det ingen tanke på att tävla 2018 pga att jag startat egen firma (Magnussons Mek & Rep / MadDrift Custom) och kände att det är prio, men samtidigt så saknar man tävlandet så extremt mycket och vad är glädjen med livet att bara jobba och sova, så vi bestämde oss för att göra en satsning och vi får se vart det leder.

Vad har hänt i garaget under vintern?

– Dom senaste månaderna har vi byggt om bränslesystem och kylning för det har varit ett problem redan från början, vi har flyttat in tank och den bakre kylaren längre in i bilen för att få bort dom från utsatta ställen och få bättre balans i bilen, fler bränslepumpar har installerats och vi har även kopplat in frekvensstyrning på dessa för att inte behöva stressa ihjäl dom och bygga massa onödig värme. Vi har även försökt att banta bilen ett antal hundra kilot för att få en lite kvickare bil med lite mindre slitage på grejerna.

Hinner du klart med allt innan Elmia?

– Det vet vi faktiskt inte men vi kämpar på, jag skulle säga att vi har tre veckors jobb kvar och det är bara två veckor till Elmia så tiden är definitivt inte på våran sida.

Vad har du för resultatmässiga målsättningar i år?

– Resultatmässigt så siktar jag alltid på topp 5 men sen har man ju oförutsedda saker som händer och dessvärre så brukar det nästan alltid vara materialet som inte håller samma standard som chauffören.

Vilken förare är den största favoriten till SM-titeln 2018?

– Ska jag vara helt ärlig så har jag noll koll på vilka som ska vara med och kriga i år så det kan jag inte svara på, avslutar Mad Mange

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Privat