Martin Eriksson: “Nästa år kommer jag att vara spotter”

0
532

Under 2018 har Martin Eriksson haft både med- och motgångar då driftingsäsongen kantades av strul med bilen. Däremot var det mer positivt i Martins privatliv. Martin och hans sambo köpte en tomt där de ska bygga ett hus och ett stort garage under 2019.

Hur skulle du vilja summera 2018? 
-2018 har varit ett kämpigt bilår, bilen har strulat vid varje körning och det har varit fel som inte har kunnat lösas ordentligt. Det började bara strula och sen kom det ett nytt fel och sen fler fel efter varandra. Det var verkligen inte kul. Som tur var så har det varit kul att få lära känna nya människor, få vara iväg på tävlingar och delaktig i driftingen.

Martin Eriksson på Iron Drift King i Tyskland.
Foto: Jesper Hartman, Hartman Photo

Årets höjdpunkt var resan till och från Tyskland. Iron Drift King är det häftigaste eventet jag varit på och extra kul när det blev så spontant. Det var häftigt att bara sticka iväg och göra något sånt.

RM i Sundsvall 2017.
Foto: Erika Näsberg

Din Volvo har bytt ägare, kan du avslöja vem det är som köpt den? 
-Axel Larsson från Hultsfred har köpt bilen och han säger att det var dags att börja köra drifting efter att ha stått upp och kollat på det i ett par år. Jag hoppas han får kul med denna bil!

Vad kan vi förvänta oss att se under 2019?
-2019 blir det full fart med nyköpta tomten. Har börjat med entreprenaden på tomten och ska fortsätta med det när snön försvunnit, hus har beställts och garaget blir 100 kvadratmeter. Det ska bli superkul. Framförallt blir det häftigt och ha allt man älskar hemma på tomten. Garaget blir klart i sommar och huset i november.

Men släpper jag inte driftingen helt under 2019, jag kommer att följa med Erik Fadul som spotter. Det känns kul att få testa på att vara spotter.

På din Instagram så kan man följa dig på jobbet som grävmaskinist och hur du och din sambo fått bygglov samt börjat på tomten. Hur gör du för att få ihop vardag med drifting?
-Yes jag kör grävare och därför kan jag göra all entreprenad på tomten. Jag och sambon har kollat runt efter hus eller bara en tomt i 2-3 år och kände att nu är det verkligen dags att slå till när vi hittade denna tomten.

Martin fortsätter med att förklara hur han hinner med allt:
“Jag jobbar oftast 7 dagar i veckan. Under sena kvällar och på helger meckar, planerar och fixar jag allt.

Under 2019 kan man följa mitt nya bygge som blir en BMW f32, i samarbete med Alchemical Autoworks i Höganäs. De kommer att fixa all plast och andra grejer till bilen. Målet är att kunna provköra bilen under 2020 om allt går som det ska.”

Kommer det inte att klia i kroppen under året, nu när du inte kan köra?
-Det kommer det verkligen göra, att köra bil på sladd är en riktig drog, menar Martin och avslutar:

“Jag vill tacka alla som stöttat mig under 2018, alla samarbetspartners, familj och vänner – utan dom hade det aldrig funkat!”

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se, Jesper Hartman