Mathias Johansson: ”Har haft svårt med motivationen”

0
661

En av SM-förarna som hade det allra tuffast under 2017 var norrlänningen Mathias Johansson. Med motgångar som hade fått de flesta att kasta in handduken knöt ”Matte” näven och kämpade sig igenom säsongen. Nu väntar en ny säsong och DriftZone har tagit reda på hur årets satsning ser ut.

– Jag har efter en väldigt tung säsong haft lite svårt med motivationen till detta året, men med ca 4 veckor till Elmia tog jag beslutet att åka SM 2018.

Du hade ett struligt fjolår med stora problem med bilen, vad gör du för förändringar inför årets säsong?

– Min första tanke var att hålla nere kostnaden efter denna katastrof säsong penningmässigt, men efter att jag tappat ur olja ur min motor som jag hade de sista två tävlingarna hittade jag spån i oljan som tyder på lagerhaveri.. men då man har någon form av skada längst upp på kroppen så funderade jag på hur jag skulle göra. Efter lite funderingar och forskande visade det sig att Fredrik Sjödin hade kvar sin gamla m50 med torrsump, och då mina fel har vart oljerelaterat så föll det väldigt bra att köpa hans motor. En väldigt dyr historia men det är värt ett försök. Så inför den här säsongen är en ny motor monterad och bilen i övrigt lite uppfräschad men inga större ändringar då jag är supernöjd med bilen.

Vad har du satt för mål med årets säsong rent resultatmässigt?

– Mitt mål resultatmässigt är att vara med i topp-16 i varje tävling och kriga så långt det bara går. Det är tuff konkurrens men det är bara att visa sig lika tuff som alla andra.

Vilken deltävling ser du mest fram emot under 2018?

– Sundsvall är en riktig höjdarbana, full gas från start till mål. Fegar man så kramas man med betong, sen kommer Skara att vara ett riktigt roligt event då jag tror att alla förare kommer ge allt, inklusive jag.

Vilken eller vilka förare ser du som de stora favoriterna i SM?

– Favoriter inför 2018 är svårt att säga då det i mina ögon inte skiljer allt för mycket mellan de gamla rävarna som dem nya, många gånger tror jag att en ny förmåga kan kliva fram och slå folk på fingrarna. Men självklar är Jim Olofsson, Pawel Korpulinski och Johan Andersson som kört mycket ett stort hot, avslutar Mathias Johansson.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: My Hedström