Mathias Johanssons fina säsongsstart

0
1531

Mathias Johansson har gjort en fenomenal start på sin säsong med en tredjeplacering på Påsksladden och en andra kvalplacering på första SM-deltävlingen på Mantorp Park.

Vi gjorde tidigare en intervju med Mathias om hans planer och förhoppningar om säsongen och den kan ni läsa här Jag har haft svårt med motivationen

Med ett 2017 som var fyllt av motgångar och snålblåst så har Mathias fått vind i seglen och har verkligen visat att han är här för att visa var skåpet ska stå. Men tyvärr så bjöd SM debutens andra dag på ofördelaktigt väder med regn och extremt blöta vägbanor, och Mathias parades ihop mot en av Sveriges bästa förare på vått underlag Pawel Korpulinski och slutade på en 10:e placering med 63 poäng på brädet.

Vi letade reda på Mathias för att höra lite om hans tankar om de gångna tävlingarna

Först och främst får vi gratulera till tredje placeringen på Påsksladden och den grymma kvalplaceringen på SM.
-Tackar tackar! Det kändes riktigt bra på kvalet på Påsksladden, på Mantorp var det lite stökigare.

Hur kändes det när det började så bra på kvalet bara för att få sån otur med vädret när det kom till kritan?
-Helt ärligt så gjorde inte väderomslaget så mycket tycker jag, värre var att jag körde sönder länkaget för växelspaken på första träningen och fick totalt tre träningsvarv innan kvalet. Visste dock att det var torrt då vi gjorde kval, så det var bara att ta i. Det syndes fort på denna bana vilka som var lite fega och inte.

Men 63 poäng och en 10:e placering är inget att fnysa åt, alla poäng räknas när sommaren är över, känner du dig hoppfull inför den fortsatta säsongen?
-Känns otroligt bra att jag fick med mig de poängen, men är långt ifrån nöjd.
Siktar mycket högre och min tabbe mot Pawel ska jag inte göra om. Oftast då jag gör missar så brukar jag tänka att jag ska köra lite lugnt, det kommer jag aldrig göra igen. Resten av säsongen kommer jag ladda 110% oavsett vem jag möter eller vilken bana. Men i övrigt så känner jag mig laddad och kommer ge allt för att plocka mer poäng.

Du hade problem med bilen förra året, man kan ju anta att det mesta är åtgärdat och den lirar på bra nu, är det något som du fortfarande känner behöver finslipas?
-Ifjol hade jag mycket motorstrul, i år verkar det fungera bättre och jag hoppas att motorn sitter ihop hela året. Allt med bilen är klockrent, känner mig riktigt trygg i bilen. Jag gör tvärtemot 80%. Folk justerar om fjädring mellan deras träningsrundor, vilket jag aldrig gör, känns bara som att de borde bli jobbigt att köra bilen olikt varje gång. Jag justerar däcktryck någon gång ibland beroende på banan vi kör på. Rätt eller fel, det vet ja inte.

Elmia och Påsksladden, du gjorde en fenomenal prestation och överträffade många förväntningar. Hur kändes evenemanget, var det lite av en besvikelse att de valde bort Påsksladden från SM?
-Påsksladden var en tävling jag trivdes otroligt bra med, jag är som bäst på små tekniska banor och den där banan var verkligen det. Besviken och besviken vet jag inte, men det blev ett kvitto på att jag kan vara med och kriga i toppen, något jag kommer sikta på hädanefter!

På bland annat Mantorp har du haft hjälp av Fredrik ”Flinta” Lindberg som spotter, kommer ni att fortsätta samarbeta? 
-Jag är inte helt 100 på den frågan, jag hoppas verkligen det! Han är den person som kanske hjälpte mig mest under förra året, bara en sån sak som att skicka en komplett motor bara för att jag inte skulle få chansen att ge upp. Så självklart hoppas jag att han har möjlighet att vara med på resterande tävlingar.

Då får vi tacka Mathias Johansson för hans tid och önska honom lycka till med den fortsatta säsongen!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se