Mikael Johansson: “Bilen har gått kanonbra hela helgen”

0
578

Killen med den Orangea tegelstenen, wow vad han gasar. Samt annat fick vi höra när kommentatorn försökte återge vad som hände ute på banan. Tegelstenen som Gatebils kommentator sade, var en Volvo 240 med färgen Orange och tillhör Mikael Johansson.

Mikael Johansson med sin vassa Volvo. Foto. Henrik Andersson

Han visade alla att han kan köra, och det är riktigt skön sång i motorn som sitter i “tegelstenen”. Ok nog med all rundskrivning… Mikael presenterade sig för resten av förarna och framförallt så visade han SM serien att han kommer kämpa om varje poäng.

Under helgens Gatebil på Mantorp så kördes det både Drifting SM och Gatebil Drift Series, Mikael tog hem en bra mängd med poäng i SM där han vann. Men det slutade inte där, han slog till och blev tvåa i Gatebil Drift Series. Denna helg var storstilad för han och teamet.

DriftZone passade på och fråga Mikael lite om hans helg.

Grattis till första plats i SM och andra platsen i GDS, hur känns det?

– Det känns helt underbart, verkligen en bra helg där allt bara funkade och flöt på.

Helgen i övrigt då, har du fått mycket körträning på banan?

– Hela helgen har varit bra, träffat mycket roligt folk. Körningen har det varit lite lågt med, har faktiskt bara kört nåt enstaka pass utöver den körning som vi gör i samband med tävlingen.

Mikael tar emot publikens jubel under prisutdelningen. Foto: Henrik Andersson

Bilen då, har den funkat som du ville?

– Bilen har bara tuffat på, vi har inte haft några problem alls under helgen. Bara bytt däck och tankat. Säger Mikael och skrattar.

Hur ser planeringen ut efter helgen? vart kör du nästa gång?

– Det som finns är väl Gatebil Rudskogen, men det lutar mer mot att jag hoppar över den. Bättre att spara bilen till nästa SM deltävling, det är rätt lätt att köra sönder och det är inte bra. Det är inte lång tid mellan Rudskogen och Sundsvall som håller i den tredje deltävlingen.

Låter som en bra idé, men planerar du några förändringar på bilen?

– Inga större förändringar ännu, vi låter bilen vara såhär nu. Den funkar hur bra som helst, och varför peta på något som funkar. Avslutar Mikael med.

Helt rätt tänkt, vi tackar Mikael för pratstunden och säger än en gång stort grattis till vinsten och andra platsen.

Foto: Henrik Andersson

Mikael vill passa på och tacka sponsorer och människor som hjälper han:

Gert stahlgårds åkeri AB, BJP race, VCRacing, Kloma, Mkm, Jordvärme, Motor nord, Totalreklam, L-M-R, MT mekaniska, Nordholms, Autoexperten, Obelix bilrenovering, Bröderna Karlssons glasmästeri, Mad performance, GIK turbo

Och även ett enormt stort tack till mitt kära team! Utan er hade ingenting varit möjligt ! Och även min kära familj !

Lycka till med resten av säsongen säger vi.

//Henrik Andersson – DriftZone