Mikael Johansson: ”Det fattas 130 whp, och vi vet inte varför”

0
1008

Micke Johanssons orangea Volvon i SM-serien är en favorit för många, inte minst resultatmässigt. Men nu står medaljer och pokaler på spel, när bilen inte riktigt går som den ska. Det fattas 130 whp. Det är domen efter att Johansson under den gångna helgen gjorde en översyn på bilen inför finalen i SM och Gatebil Drift Series som går av stapeln 22-23 september på Gatebil Mantorp. Mikael säger i ett inlägg på sin Facebook-sida att det verkar vara motorn som håller på att ge upp, något som kommer högst olägligt med tanke på att han i skrivande stund ligger på tredje plats i SM-serien och på andra plats i GDS. DriftZone tog kontakt med Micke för att höra hur tankarna går inför den stora finalhelgen.

När upptäckte du att allt inte stod rätt till?
– Jag upptäckte att den var orkeslös på träningen på Rudskogen. Vi grejade lite på plats, fick ordning på en del problem, men det fattades fortfarande ork i maskin.

Och nu gjorde ni alltså en koll i lördags? Vad visade den?
– Ja precis! I lördags åkte vi till bromsbänken för att fortsätta, och det visade sig att de fattades 130 whp. Och vi vet inte helt säkert varför vi har tappat effekten.

Är  det något ni kommer kunna åtgärda inför Mantorp?
– Vi kommer tyvärr inte kunna åtgärda det innan Mantorp. Så vi chansar att motorn håller! Motorn har gått väldigt länge nu, väldigt mycket längre än vad vi trodde från början. Vi vet egentligen ingenting, om den går 1 repa eller om den går 10.

Hur går tankarna inför helgens ”dubbelfinal” nu då, du ligger ju väldigt bra till i båda serierna – och så blir det så här precis innan tävling?
– Ja det är extremt tråkigt att veta att motorn kanske inte orkar med hela helgen när man ligger i toppen och har chans att vinna. Men men, det är motorsport, det är ju lite så. Jag är nöjd med säsongen oavsett hur de slutar. Känner att jag har kämpat bra med tanke på att jag kör en Volvo.

Men en jäkligt grym Volvo dock!
– Haha tack så mycket!

Det var så lite så! Men håller vi helt enkelt alla tummar vi kan för att bilen gör vad den ska i helgen så att du får vara med och tävla!
– Ja precis! Det är inte mycket mer att göra! Det är bara att hoppas att den håller ihop en sista helg!

Avslutningsvis?
– Jag vill verkligen tack min kära familj, vänner o sponsorer som gör detta möjligt !

Gert Stahlgårds åker AB, Bjp race, Obelix bilrenovering, Mkm motorsport, LMR, VCRacing, Kloma, GIK turbo, MT mekaniska, Nordholms industri, Jordvärme, Motor nord, Autoexperten Uddevalla, Totalreklam

Som sagt, vi håller alla tummar för att Volvon håller ihop denna sista finalhelg, för vi vill ju alla att tävlingen ska avgöras på banan, och inte vid sidan av den. Lycka till Micke!

Text & foto: Erika Näsberg, DriftZone.se