Några förarröster om SDC

0
426

Efter det tråkiga beskedet igår att Swedish Drift Championship inte blir av 2020 så tog vi kontakt med några förare och frågade hur de kände inför beskedet.

Även om det är tråkigt för alla inblandade parter så är inga så påverkade som de anmälda förarna, som nu står med färdiga satsningar, team som lagt upp semestern efter tävlingsprogrammet, och så vidare.

Frågorna vi ställde var:

Hur känner du inför att det inte blev något mästerskap?

Vet du vad du kommer att göra istället?

Simon Andersson

Simon Andersson, SM
-Det är ju självklart tråkigt att SDC inte blir av, men det hade inte varit så roligt att köra med så få förare. Och det hade varit väldigt tighta datum så hade något gått sönder hade de varit svårt att få ihop nått under semestertider osv.

-Kommer att köra lite frikörningar för att visa upp mig och bjuda sponsorer på medåkning. Är även anmäld till GDS men inte fått något svar om hur det blir ännu.

Jimmy Carlsson

Jimmy Carlsson, SM
-Det är tråkigt att det inte blir någon serie i år men o andra sidan så är jag inte klar med bilen heller än då jag fått vänta länge på leveranser av delar, osv.

-Jag kommer att färdigställa bilen här inom ett par dagar och starta upp den, sen blir det att testköra och träna så mycket jag orkar och ställa in bilen inför 2021!

Martin Märra Frejd

Martin Märra Frejd, SM
-Det är självklart jätte tråkigt att det inte blir något SM i år. Men utan ett fullt startfält så är det inte heller rätt att slåss om ett mästerskap.

-Vi kommer att försöka få så mycket tid som möjligt bakom ratten och komma tillbaka starkare än någonsin. Sen kan man ju passa på att fixa till alla saker som inte hinns med en vanlig säsong.

Anton Rengel

Anton Rengel, RM
-Det är självklart väldigt tråkigt men ändå förståeligt, man har haft det i bakhuvudet att det kan hända, men man har ju självklart hoppats på att det skulle bli av.

-Nu är tanken att köra så mycket frikörningar man bara kan för att lära sig bilen efter ombyggnationerna och få så mycket sätestid som möjligt

Robert Åhäll

Robert Åhäll, RM
-Jag tycker det är jättetråkigt att det inte blir något RM. Även om omständigheterna hade gjort att det blivit något begränsat hade det ändå varit roligt om det blivit av när vi lagt ner mycket tid och planering för tävlingssäsongen. Det är tråkigt att det var så många förare som hoppade av redan innan det blev inställt.

-Jag kommer att försöka få så mycket sätestid som möjligt med den nya bilen i år. Det finns alltid saker att förbättra och finslipa. Vi hoppas att situationen i landet blir bättre och vi kommer tillbaka ännu starkare 2021.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink, Björn Billsten, Henrik Andersson – DriftZone.se