Patrik Nygren: ”Jag är supertaggad”

0
537
Patrik Nygren

En av förarna i årets startfält i SM–klassen är Patrik Nygren. Målsättningen med året är att ha en fungerande bil som håller hela säsongen. DriftZone har tagit ett snack med Nygren inför den stundande premiären på Elmia.

Supertaggad! Jag tror att det här kommer att bli ett toppen år för svensk drifting.

Vad har hänt i garaget under vintern?

– Under vintern så har vi renoverat den smidda motorn som gav upp förra säsongen. Uppdaterat oljesystemet, byggt om till e-gas samt monterat ett nytt bredare plastkit på bilen.

Vilka är de största förändringarna på bilen?

– Största förändringarna kommer att bli utseendet på bilen. Det nya plastkittet ihop med en dekor som Squared Design har tagit fram. Jag är väldigt spänd på hur slutresultatet kommer att bli.

Hinner du klart med allt innan Elmia?

– Ja vi kommer hinna! (Hoppas jag) Just nu står bilen hos M/T racing och får det nya sprutet installerat. Om vi inte stöter på några problem så ska bilen mappas i helgen. Och på måndag åker bilen på foliering.

Vad har du för resultatmässiga målsättningar i år?

– Målsättningen med året är att ha en fungerande bil hela säsongen. Förra året var jag uppe på en 7:e plats men slutade på 20:e tack vare motorstrul som gjorde att jag inte kunde köra dom 2 sista tävlingarna. Så topp 10 hade varit en fin revansch.

Vilken förare är den största favoriten till SM-titeln 2018?

– Jim Olofsson kommer att köra mycket i år. Får han allt att lira tror jag han ligger bra till. Kim Fors kommer vad jag förstått köra vidare på samma koncept vilket han har visat fungerar. Johan Andersson är ju en konsekvent förare som kommer tillbaka. Svårt att säga. Vi får se vem som blommar fram på Elmia!

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson & Privat