Pawel: “Sturup Raceway är en favoritbana”

0
342

Pawel Korpulinski, visade under påsksladden att han är vass och hungrig för att jaga mästerskapstiteln. Han har jagat hårt hela säsongen och innan deltävling 4 så fanns han på en andra plats efter Alexander Granlund.

Men när Granlund inte kvalar in till topp 16, så föds hoppet att kunna köra in poäng och även gå om Granlund för serieledningen.

Pawel kör stabilt och tar en andra plats, detta ger han tillräckligt med poäng för att ta över ledningen i totala sammanställningen. Pawel leder med 363 poäng, tvåa är Jim Olofsson med 336 poäng. Alexander Granlund finner vi på fjärde plats med 300 poäng.

Mästerskapet är med andra ord öpppet och Pawel är en av förarna som vill bli Svensk Mästare i Drifting. Pawel har en bra placering och kan mycket väl bli vår nästa mästare, men det är två deltävlinngar kvar.

Vi passade på och pratade lite med Pawel efter tävlingen:

Grattis till andra platsen, berätta hur var din helg?

– Sturup Raceway är nog en av mina favoritbanor. Spännande att accelerera och varken se initieringspunkten eller första kurvan, banan kräver verkligen mycket från förarna och det gillar jag. Det flöt på bra för mig från första repan på fredagen, allt kändes bra och jag hittade rätt linje på banan väldigt fort. Sedan med lite feedback på min körning från spotters och bedömmarna gick det ännu bättre.

Du tog över ledningen i serien, hur känns? och förändrar det något i ditt upplägg?

– Det känns riktigt bra att ta serieledningen efter denna tävling, dock så är det fortfarande 2 deltävlingar kvar, mycket kan och kommer hända i tabellerna. Sedan så kommer sämsta resultat att dras bort – det kommer ocskå röra om en hel del.

Ok, ja serien är inte över än. Många saker kan hända och det är två deltävlingar kvar. Vi passade även på och fråga om det blir någon tävling utomlands?

– Nästa tävling för min del blir Drift Masters GP i Tyskland, på Hockenheim, nästa helg. Svarar Pawel innan han fortsätter att packa ihop.

Vi låter han och hans team fortsätta med packandet. Samtidigt så önskar vi Pawel Korpulinski lycka till på Drift Master GP.

/Henrik Andersson, Driftzone