Reportage: Vi möter killen bakom Profiart

0
619

Många funderar på att ta fram ny design till kommande säsong. Vi på Driftzone tog ett snack med Profiart. Eller närmare bestämt 28-årige Dan Shvedkov från Kiev i Ukraina. Shvedkov ligger bakom designen på Henrik Isakssons Supra.
– Jag har jobbat med design i över 10 år och det är även min stora hobby på fritiden. Hela mitt liv snurrar runt mitt jobb.

Det låter som att du har hittat ditt drömjobb?
– Ja det har jag nog gjort.

Hur går det till när du planerar en ny design?
– Det är en mycket skön känsla, jag gillar det. Jag försöker att lära mig vad min kund gillar, vilka färger, vilka teman, kanske vissa tecken. Men ibland ger min kund mig full frihet att utnyttja min fantasi.

Om du får fullständig frihet, hur går dina tankar då?

– Om jag har full frihet så försöker jag att använda olika former, färger och grafiska element. Men full frihet är inte så lätt när jag har inte några gränser. Jag måste gissa vad min kunden gillar. Ibland tar det så lång tid och mycket energi. Men ibland räcker bara en eller två skisser till att ta fram en slutlig design.

Hur många timmar tar det i snitt för att ta fram en ny design?
– Det tar olika lång tid, ibland tar det en dag men det kan även ta fem månader.

Vad kostar det att anlita dig om man funderar på att ta fram ett nytt utseende på bilen?
– Mina priser är som Henrik Isaksson sade i en tidigare artikel på Driftzone, 300 euro och uppåt. De dyrare designerna är på 900-1000 euro. Kostnaden beror på hur komplicerad designen är, men även vad det är för bil och för material  som kommer att användas. Om jag tar Henrik Isakssons som exempel, hans bil hade enkla linjeformad design och kostade 300 euro. Men om en kund med en Bugatti Vyron eller något liknande vill ha en avancerat jobb med krom vinyler så det kommer kostar 900-1000 euro.

Från vilka länder kommer dina kunder?
– Jag har gjort många drift designs. Kunderna kommer från Ukraina, Ryssland, Vitryssland, Sverige, Kanada, Tyskland, USA och Dubai.

Hur många i Sverige har anlitat dig?
– Henrik Isaksson, Christoffer Persson och Jonas Franzén har jag gjort design till, och jag hoppas att detta bara är början.

Har du några råd att ge till en ny kund. Information som gör det lättare för dig att börja på ett projekt?
– Det är lättast att börja mitt arbete om min kund kan ge mig all information som behövs. Favorit färger, teman , paletter, vektor logotyper som jag behöver använda i designen. Men även information som jag behöver veta om kunden, hans bil och vad han vill.

Om man är intresserad av att ta hjälp av dig, hur får man kontakt med dig?
– Jag får alltid kontakt med nya kunder på internet. Facebook och instagram. Tyvärr har jag ingen egen webbsida. Men sociala nätverk fungerar bra, avslutar Dan Shvedkov.

Du hittar Profiart genom att trycka på denna LÄNK

I bildspelet så hittar ni några av Profiarts alla jobb.

This slideshow requires JavaScript.

/Stefan Lindgren – Driftzone.se