Rutinerade Johan Andersson vann andra rundan i SM

0
821

Innan säsongen startade och det blev känt att Johan Andersson skulle återkomma till SM så var det många som tippade honom högt i serien. Nu när halva serien gått ser vi att den kristallkulan inte var grumlig.

Battle mot Mathias Johansson under Arn Citydrift

Efter en tredjeplats på Mantorp i april var det dags för en fullpoängare på Arn Citydrift i Skara. Vi försökte få ett snack med Johan direkt efter tävlingen, men hamnade långt bak i mediakön, så vi tog och ringde upp honom för att få höra om hur känslan är efter halva säsongen.

Grattis till en smakstart på säsongen. Efter halva SM så ligger du på en andraplats med samma poäng som ettan, regerande mästaren Pawel Korpulinski. Hur tycker du att säsongstarten har varit för dig?
-Tackar! Jag tycker säsongen har bjudit på blandad körning från min del. Det märks att jag tog det lugnt förra året och inte åkte tight med andra förare. Mina chaseåk är långt från 100%, men det jobbar vi på!

Final mot Kim Fors

Det har varit skiftande förhållanden på alla sätt. Mycket regn på Mantorp i april på en stor bana som var oprövad och skulle visa sig riktigt utmanande i hårnålen. I Skara var vädret ett helt annat, liten tight bana med betong överallt.
-Banorna vi har åkt på har varit väldigt utmanande vilket jag tycker är kanon för utvecklingen av allas körning. Sista deltävlingen nu i Skara var riktigt hård, betong överallt. Min bil har klarat sig bra genom åren men nu fick den bekänna lite färg, det kostade en bakstöt och ett avgassystem. Men går man till final så är det bara ge allt. Så länge bilen går att köra är det bara att rulla fram till startlinjen.

Kvar har vi banan som alla har kört, GTR Motorpark, och sedan Sundsvall som många tävlat på innan. Vad tycker du om fördelningen av deltävlingarna avseende fartbanor kontra mer tekniska banor med mycket mur?
-Jag tycker att en serie ska innehålla både snabba och tekniska banor. Alltid kul med variation!

Det var härligt att se så mycket publik på tävlingen i Skara. Hur påverkar det er?
-Stämningen var grym vilket taggar förarna till det yttersta!

Hur mycket tycker du har hänt med svensk drifting sedan du blev svensk mästare 2013?
-En hel del! Både bilarna och förarna har blivit bättre, eventen och organisationen har också blivit bättre men har lite att jobba med.

Grattis igen till segern och en fin insats!
-Tackar tackar! Jag skulle vilja passa på att tacka mitt älskade team! Alla gjorde ett kanonjobb under tävlingen. Vill även passa på att tacka släkt, familj och vänner för stödet!

Team Generation Sideways på Gatebil Mantorp

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se