SDC drabbat av avhopp, behöver fler förare

0
274

I ett pressmeddelande berättar SBF Drifting att SDC drabbats av ett flertal avhopp på senaste tiden.

Avhoppen beror på olika orsaker som i samtliga fall går att koppla till pandemin, med problem att få fram delar på grund av fabriker i lockdown och samarbetspartners som hoppat av på grund av ekonomiska problem.

Det har lett fram till ett väldigt litet startfält, vilket i sin tur leder till problem för de arrangerande klubbarna. Klubbarna ska driva runt sin verksamhet på startavgifter, publikentré och kiosk, och i och med de nuvarande reglerna kring publik och servering är startavgifterna det enda som återstår. Ett litet startfält ger liten intäkt, men i stort sett samma utgivt som om det var fler tävlande.

I pressmeddelandet skriver utskottet:

Vi alla inom organisationen strävar alltid efter att skapa en bra serie eftersom vi vet att förarna lägger mycket resurser i form av tid och pengar på detta. Och trots väldigt många motgångar under 2020 har vi fortsatt arbetat för att kunna anordna Svenska Mästerskapet och Riksmästerskapet, men nu tvingas vi överväga om vi kan leverera ett tillräckligt bra mästerskap för våra deltagare, samt om det är ekonomiskt möjligt för våra klubbar.

Man har dock bestämt att kämpa för att kunna genomföra mästerskapen, men till detta behöver man 25 deltagare i både SM- och RM-klasserna. Anmälan öppnades upp igen för en tid sedan och kommer att hållas öppen till 1 juli. Efter det datumet kommer man att hålla ett möte och avgöra om man tvingas ställa in säsongen eller om den går att genomföra.

För förare som inte planerat för en mästerskapssäsong är de två veckor som återstår av juni en väldigt kort tid att sätta ihop en seriös mästerskapssatsning, men vi från DriftZones sida hoppas att det finns förare som kommit en bit i förberedelsearbetet redan och nu kan ta chansen. Mer information och pressmeddelandet hittar du på SBF Drifting

Vi kommer att rapportera löpande om hur det går.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se