SDC lämnar besked till 2019 års SM-förare

0
826

SBF-drifting har, sedan anmälan stängde den 30 november, skickat ut bekräftelser på vilka förare som är antagna till 2019-års svenska mästerskap. Det ser ut att bli en hel del nya förare.

Felix Lindvall, en av RM-förarna som lämnat besked att han kör SM 2019.

Många är de förare som tidigare körde RM som med glädje bekräftat att man kommer att köra SM 2019. Dessutom har toppförarna från Sverigecupen själva berättat på sina sociala medier att man är antagna till högsta serien. Förutom gänget som slutade i toppen av Sverigecupen har några ytterligare förare blivit antagna.

Men som vanligt är det man inte ser minst lika intressant som det man ser. Man saknar besked från en hel del av SM-förarna från 2018, vilket kan bero på flera saker. Dels kan det vara så att det helt enkelt inte är en lika stor grej för förarna som redan kört SM i flera år att man blivit antagna, som det är för RM- och Sverigecupen-förare. Dels kan det vara så att man inväntar besked från andra serier innan man går ut och säger att man kommer att köra SM. Eller så är det så att vi kan förvänta oss en del avhopp från tidigare års deltagare.

John Martinsson, Sverigecupen 2018 – SM 2019!

Det besked vi har fått från SBF Drifting är att intresset är stort och att ett stort antal förare fått ett mail att man är antagen.

Så snart vi får en officell startlista kommer vi självklart att publicera den och räta ut era frågetecken om säsongen 2019.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se