SDC SM: Jocke Grahn visar var skåpet ska stå!

0
950

En som har haft en bra start på säsongen 2018 är smålänningen Jocke Grahn i sitt Volvo-skåp. Med stabil körning och en bil som gått bra har resultaten kommit.

Inför den tredje deltävlingen i helgen ligger Jocke på en tredjeplats i serien. Efter andraplatsen i SM 2016, blev 2017 något av en besvikelse med endast två tävlingar och en 31:a plats i serien som slutplacering. Men nu är Jocke alltså tillbaka i toppen igen.

Jocke Grahn under Påsksladden. Foto: Erika Näsberg

Hur tycker du att inledningen på säsongen har varit, om vi ser på Påsksladden, SDC-premiären på Dotz Driftbreak och nu senast Skara Citydrift?
-Säsongen började med en avkörd kardan på första kvalrundan i påsk, så för min del var det tur att den tävlingen inte hade SM-status. Dotz på Mantorp var ett lyckat event där jag slutade som femma. Och ännu bättre gick det i Skara där jag placerade mig på en fjärdeplats och bilen funkade bra även där.

Känner du dig nöjd med din prestation hittills?
-Jag är nöjd med min prestation med tanke på att motståndet i SM har höjts rejält. Även bilen funkar kanon så bara hålla tummarna att den fortsätter göra det. Efter kardanbytet vill säga.

SDC SM, deltävling 2 i Skara. Battle om tredjepris mot Kim Fors. Foto: Christer Hägglund

Hur känner du inför tävlingen på GTR Motorpark nu? Du var där för bara ett par veckor sedan och körde eventet Discodans. Är det en bana du trivs på?
-Ja, vi var där på discodansen och körde. Banan är väl ingen favorit men den ingår ju i SM i år så det är bara göra det bästa av situationen.

Att kunna anpassa sig är en del av utmaningen det också. Några sista ord till fans, partners och konkurrenter?
-Utan mina grabbar, Simon Brink, Eric Göthberg och Henrik Carlstein så hade detta aldrig varit möjligt.

Tackar även mina sponsorer
Overtake
Borgedahls entrepenad
Mortil
Pgtech
Mkmotorsport
Bildelsgrossisten
Franzéndesign

Då önskar vi lycka till i helgen!
-Tack!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg, Christer Hägglund – DriftZone.se