Slutställningen i JSM 2019

0
370

Förutom det ordinarie svenska mästerskapet så arrangerar Svenska Bilsportförbundet även ett junior-SM för våra duktiga ungdomar. Såhär gick det i år!

Tävlingen har i år körts i stora SM, där man helt enkelt gett de förare som är med i JSM poäng utifrån den ordning man kom i SM-deltävlingen. Förra säsongen kördes JSM tillsammans med RM.

Årets JSM-mästare blev Victor Joensuu, representerande MSK Hammaren och Driftbrothers Sweden. Victor började säsongen med en seger på Mantorp Park i månadsskiftet april-maj, vilket även var en seger i stora SM. Det följdes upp med ytterligare en JSM-triumf på Färila Raceway i juni. I augusti drog hela cirkusen för första gången ned till Hultsfred, där det blev en fjärdeplats för Victor, innan det var finaldags i Sundsvall, där det också blev en fjärdeplats. Ett fint resultat och, som vi nämnt tidigare, ett styrkebevis av Driftbrothers Sweden att ta båda sina förare fram till varsitt SM-guld. Det ska bli spännande att se var teamet kör nästa säsong.

För tvåan och regerande JSM-mästaren Felix Lindvall, Älmhults MK, såg säsongen annorlunda ut. Efter en svagare inledning så avslutades serien på bästa sätt; två segrar, både i JSM och i stora SM. Felix lyfte sin körning rejält under den senare halvan och i en intervju efter SM-finalen i Sundsvall berättar spottern Jesper Fager att han kommit in i teamet mitt i säsongen, och att han kommer att följa Felix vidare framåt. En spännande utveckling för en lovande förare!

Trea i JSM blev Herman Jansson, tävlande för SHRA Örnsköldsvik. Med jämna och fina resultat har Herman visat sig vilja tillhöra toppen, och avslutade med en andraplats i JSM-deltävlingen. Även Herman har satsat på teamet under säsongen 2019. Spottern Tony har följt Herman under flera säsonger, men under 2018 och 2019 har teamet utökats och det har märkts på vissa tävlingar när det har varit krångel med bilen, så har teamet kunna lösa dem och Herman tävla vidare.

Ett stort grattis till prispallen i Junior SM 2019! Det ska bli spännande att se var ni tar vägen till 2020.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se