SM–PROFIL 2020: Andreas Staberg

0
55

Efter två säsonger i RM gör Andreas Staberg en intressant debut i SM-klassen. Förra säsongen tävlade Staberg sparsamt, i Iron Drift King visade han vilken klass han håller som förare. -Vi som team är mer taggade än tidigare inför säsongsstarten och jobbar för fullt med jakten på samarbetspartners samt uppdateringar på bilen, säger Staberg till DriftZone.se.

Vad har du för målsättning med säsongen?

–Målet är självklart att prestera i toppen! Men detta kommer att bli en enorm utmaning med bara två år i RM och nu som första säsongen i SM.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

–Vi kör vidare med den gamla Nissan s13 som vi kört tidigare år. Det blir lite mindre uppdateringar i chassiet och en uppfräschning på utsidan. Inga större saker med andra ord.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

–Fällfors är årets stora förhoppning! Ny bana för oss och lite ny miljö i dom norrländska skogarna kommer att bli skoj! För övrigt så är Hultsfred samt Färila även nya marker som också ska bli roliga att utforska. Dom har sett mycket utmanande ut föregående år så förväntningarna är höga.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?

–Svår fråga! Med detta startfält kan vem som helst hamna på toppen!

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

–Vi kommer även att vara med på Iron Drift King i år igen! Vilket är otroligt roligt att få förtroendet att bli utvald till. Vi känner att vi vill ha revansch sedan förra årets 8:e plats.

Har du några slutord?

–Tack till mitt team, min underbara sambo / spotter Maria, min lilla 10 månaders dotter Vera som står ut med farsans påhitt, min släkt/familj och alla andra människor som blir indragna in denna hysteri! Ni betyder otroligt mycket och utan er kommer jag ingenstans!

–Tack till våra samarbetspartners som hjälper till att stötta oss! Smörjteknik Norden, Allt i Plast, Tanaci, Milidäck, 59 Northwheels.

–Hoppas att vi ses på banorna i sommar och att detta blir ett fantastiskt år för driftingen! Vi finns även på Facebook och Instagram under namnet stabergmotorsport för dom som vill följa oss i sommar.

FAKTA
Ålder: 30 år
Ort: Hedemora
Klubb: Hamre MK
Bil: Nissan S13
Antal säsonger som tävlingsförare: Två säsonger
Största merit: Två gånger Iron Drift King. Två stycken 4:e placeringar året 2018. 8:e plats på Iron Drift King 2019

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se