SM–PROFIL 2020: Henrik Kåre

0
44

Just nu kämpar Henrik Kåre med att få ihop allt inför säsongsstarten. Förra årets silvermedaljör i RM tar nu steget upp i SM. – Jag är sjukt taggad att få se vad man kan prestera mot detta motstånd, säger Henrik Kåre till DriftZone.se.

Vad har du för målsättning med säsongen?

–Jag siktar väl på att iallafall ta mig till en Top 4 under serien och att kvala in i samtliga tävlingar.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

–Under vinter och våren nu har ganska mycket gjorts om. Bytt till Maxxecu som motorstyrsystem. Byggt om både fram och bak ändan för att bli lite mer krockvänligt. Sen de största är drivlinan. Nu i skrivandes stund är den nya bakvagnen påväg hem med en Wintersdiff som sen ska ner till Sellholm för att byggas sviktstålsaxlar och kardan.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

–Om man bortser ifrån hur långt jag har så ska de bli väldigt kul att köra på Fällfors. Har fått känslan att de är en riktigt fin anläggning.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?

–Ja största favoriten måste väl vara jag själv, annars har jag faktiskt rätt dålig koll på vilka alla är. Ska däremot bli väldigt kul att få lära känna alla under säsongen gång. Men den jag hoppas få möta i en ”battle” är Viktor Andersson då vi båda köra Sverigecupen förra året men fick inte chansen att köra mot varandra.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

–Först ut i år är Påsksladden på Elmia som ska bli riktigt kul att få köra. Sen är Gatebils två stora event i Mantorp och Rudskogen inplanerade och där är planen att ställa upp i Breisladden och Super 3an.

Har du några slutord?

–Vill bara tacka alla inblandade som gör det möjligt för mig att satsa på detta i denna nivå.

FAKTA
Ålder: 22 år
Ort: Grödinge
Klubb: SHRA Jönköping
Bil: BMW E46
Antal säsonger: 1 st
Största merit: Andra plats i Sveriecupen Sundsvall.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se