SM–PROFIL 2020: Joakim Andersson

0
53

Joakim Andersson är tillbaka i Swedish Drift Championship efter ett års frånvaro. Det mest anmärkningsvärda med hans återkomst är att han övergett Mersa skåpet då kan köpt Alexander Kvists S14.

Vad har du för målsättning med säsongen?

–Jag är jäkligt taggad inför säsongen, och såklart så har man ju som målsättning att avsluta säsongen som vinnare. Ingen direkt skillnad nu mot tidigare år utan samma vinnarskalle som alltid!

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

–Vi har bytt bil till 2020 då vi inte känner att det är värt och fortsätta med en bil som sedan inte kommer vara godkänd av utländska tekniska reglementen. Så efter mycket påtryckning av en viss herre så köpte vi hans bil. Så vi har inte uppdaterat nånting specifikt då vi inte provat den nya bilen.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

–Fällfors kommer bli riktigt kul och köra på, garanterat. Sundsvalls nya slinga som kördes 2019 såg riktigt ball ut vilket jag ser fram emot.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?

–Jag kommer inte och sätta namn på nån specifik person som kan ta SM guldet i år. Utan startfältet har så många potentiella förare som kan ta SM guldet i serien i år. Det handlar mest om förutsättningarna vad som händer under säsongen som kommer avgöra samt det team som har bäst koll på bilen som avgör i slutändan.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?
–Vi planerar att köra Påsksladden och Iron Drift King än så länge som utomstående tävling ur serien. Sen är vi öppna för förslag under säsongen om allt lirar och ekonomin tillåter det.

Har du några slutord?

–Tack till alla samarbetspartners och mitt team som gör detta möjligt! Det går inte utan dom.

FAKTA
Ålder: 28 år
Ort: Borlänge
Klubb: Borlänge Dragracing Klubb
Bil: Nissan S14
Antal säsonger som tävlingsförare: 4 säsonger
Största Meriter: RM mästare 2018
IDK PRO2 Mästare 2018
IDK PRO 6:a 2019
Påsksladden 5:a 2019

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Privat