SM–PROFIL 2020: Mathias Johansson

0
50

Efter ett mellanår med tävlandet är Mathias Johansson åter laddad att ta upp kampen om SM-guldet. -Vi kommer ge allt i år och de kommer synas, säger Johansson till DriftZone.se.

–Inför denna säsongen känner jag att jag fått tillbaka suget att tävla, senaste åren har vart kämpigt på många sätt men i år är jag mer laddad än någonsin.

Vad har du för målsättning med säsongen?

-Målsättningen med året är att vi ska ha roligt, men prio ett är att jobba stenhårt med att både jag, teamet och bilen är så bra det bara går. I år är vi lite nytt folk som kommer åka runt i Sverige och alla har siktet inställt på toppen. Mycket kan hända men vi kommer ge allt vi har, fokus på rätt saker och siktet är högt.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

-Angående bilen är den enbart lite förbättrad, ordentligt genomgången, och tillsnyggad, dock är det ingen prio på att de ska vara en superblank å välputsad bil. Jag vet att detta år kommer bjuda på en del betongbanor och tighta ”battles”. Uppdateringarna gjordes redan i slutet på förra året och sen är det lite hemligheter som jag jobbar på.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

–En klar favoritbana är Sundsvall och Fällfors i år, Fällfors är dock en klass för sig.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?

–Ärligt talat så har jag ingen superkoll på startfältet, vissa har jag koll på och det finns många duktiga förare. Dock finns det ingen förare som kommer ge bort guldet å de kommer inte jag göra heller, det kommer bli krig och vi är delaktiga.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

–Vi kommer börja säsongen i Jönköping på Påsksladden, sen är siktet på SM men kan bli några tävlingar till beroende på hur allt lirar.

FAKTA
Ålder: Fyller 27 år i sommar
Ort: Bosatt utanför Umeå
Klubb: Vännäs MK
Bil: Myser runt i en Nissan S14
Antal säsonger som tävlingsförare: Tävlat i fem år
Största merit: 3:e plats Gymkhana Drift 2019, den känns då störst för mig

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se