Våt inledning på SDC-helgen i Sundsvall

0
721

SDC-helgen i Sundsvall började med fri träning på torsdagen. Men framförallt fick vi svar på frågan: ”Vad finns i regnbågens slut?”

Det var många förare som la ett stort antal varv i träning på den våta banan i Sundsvall på torsdagen. Flera team fanns på plats på redan vid lunch och efter sedvanlig besiktning av bil och säkerhetsutrustning så började den fria träningen kl 16.00. Det regnade lite smått hela träningspasset, men många tog chansen att hitta linjen på den korta banan, som till ganska stor del är inbeklädd med mur.

Tittar vi på toppen i våra mästerskap så var utmanaren i RM, Patrik Freij, först av alla ut på banan på träningen. Patrik körde mycket under kvällen. Även trean Albert Häggbom körde en hel del. Serieledaren Jonas Knutsson syndes inte till.

I SM var ledaren Pawel Korpulinski ute och körde många varv. Tvåan Johan Andersson stod i depån och trean Jocke Grahn hann inte komma fram till banan i tid för träning. Jim Olofsson, som främst utmanar om tredjeplatsen men som har en teoretisk chans att klättra högre, tränade en hel del.

Kvalet går i eftermiddag 16.00-17.30 för RM och 17:50-19:00 för SM.

Men så var det ju det här med regnbågen och vad som finns i dess slut. Alex Gjelten som lägger av en rejäl burnout för er DriftZone-fans. Så nu vet ni det!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.