Victor Joensuu: ”Vi är laddade för ett bra avslut på säsongen!”

0
625

Kommande helg är det som de flesta känner till Gatebil på Mantorp. Där ska det avgöras vem som blir svensk mästare och även vem som vinner första upplagan av Gatebil Drift Series, GDS. Trots viktig tävling kommande helg så valde DriftBrothers, Victor och Linus Joensuu att ta med sig bilarna till GTR Motorpark och RM-finalen den gångna helgen. Vi tog kontakt med Victor för att höra lite om den ganska dramatiska helgen som gick och hur känslan är inför den kommande.

Ni var på plats för att köra lite frikörning med era bilar och supporta teammedlemmen Jimmy Eifrém?
-Ja precis! Vi tog med hela trailern med alla reservdelar, svets osv. Kände på oss att de skulle gå åt delar till både Jimmy och resterande förare!

Och så blev det ju. Jimmy klarade sig väl ganska bra, men ni lånade ut en del prylar?
-Jimmy gick det ett styrstag och en drivknut för! Och Viktor Fransson behövde en Wisefab-bärarm efter en kyss med muren, som vi tur nog hade liggande.

Och just Viktor Franssons bil hade ni väl del i sedan tidigare också?
-Ja, faktiskt, Fransson skrotade ju tyvärr hela rumpan på sin bil på Sturup. Som tur var så hade brorsan en kaross som stod, som Viktor dessutom fick gratis mot avhämtning, som lite plåster på såren!

Det är väl den som utgör det blå partiet vänster bak på Viktor Franssons bil?
-Ja det stämmer.

Var det mer grejer också? Pappa Peter var väl igång med svetsen?
-Jo, han svetsade åt flera förare. Sedan lånades det ut avdragare, koningsverktyg, bromsnipplar och säkert ännu mer. Vi har knappt koll själva hur mycket som faktiskt gick iväg då det var rätt hektiskt med tre bilar igång, mig som kommentator på live streamen, däckkrängningsmaskin som flertalet RM åkare använde, osv

Skönt med en lugn helg när ni inte kör själva?
-Vi tänkte oss en lugn helg i alla fall, men vi är inte direkt kända för att ta de lugnt.

Det som de flesta som var på plats på GTR Motorpark och de som tittade på DriftZones livestream såg var att Victors bil var med och tävlade. Bakom ratten i den satt Tim Fredriksson, som tyvärr kört motorhaveri på sin bil på lördagen. Tim hade ställt sig in på att inte köra, men vaknade bryskt på söndagsmorgonen när Joensuus kom till husbilen och knackade på och sa att det var dags att klä sig och köra, som du kan läsa mer om här Tim Fredriksson: “Det var en händelserik helg!”

Det är modigt att låna ut sin bil en vecka före tävling!
-Man ska göra upp på banan, inte i depån. Vi ställer ofta upp på att låna ut bil och vi ställer alltid upp på att hjälpa till att få ut andra på banan, oavsett tävling eller träning.

Tim Fredriksson i Victors bil under RM-finalen

Ja, för även Linus var väl på väg att låna ut sin bil?
-Ja, det var Andreas Wilzén som funderade på att låna den. Han satt i lineupen till träningen när man bröt träningen, så han hann inte provköra den. Han valde då att köra den andra bilen han hade lov att låna.

Ett beundransvärt engagemang för sporten tycker jag. Om vi kikar lite framåt då, sista omgången i SM och GDS. Kval torsdag, Top 32 fredag och Top 16 lördag. Hur känns det inför sista omgången?
-Känns riktigt bra. Båda är laddade. Haft en hektisk säsong överlag och kämpar för att få med resultat i sluttampen!

Du är femma i GDS och sexa i SM. Hur ser du på möjligheterna till avancemang?
-Ganska små i SM men allt är ju möjligt! GDS är ett ganska öppet kort då det är så många förare med och kör, så det är väldigt svårt att se hur de kommer sluta där!

Känner ni att hela teamet är redo för säsongavslutningen?
-Ja, vi är redo och laddade för ett bra avslut på säsongen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Michael Åkerblom, Henrik Andersson – DriftZone.se