Torque Drift – Drifting i mobilen

0
708

Som så många andra av oss så sitter även jag med blicken fäst vid mobilskärmen.
Ibland blir det en kort stund och ibland en längre stund eller till och med stänga av för att Kevin Brunberg vunnit över mig tre gånger i rad.

Ja, vi är flera som sitter där med gamnacke, smått irriterande på inställningar eller att man sätter sin Nissan S14 i muren på House of Drift (Cali Banks).

Jag har mött Pontus Blomqvist i sin E46, Felix Lindvall kör såklart S14 och Kevin Brunberg har precis som jag valt att sponsra en av förarna i Formula D. För när man köper en ”PRO bil” i spelet så får föraren av bilen royalty från Grease Monkey Games, som har tillverkat Torque Drift. I dagsläget finns det 6st banor och 11st bilar, varav 7st av bilarna kostar riktiga pengar.

Arran som arbetar för Grease Monkey Games berättade för mig att inom snar framtid kommer det nytt innehåll och deras mål är att bygga upp spelet så länge som spelarna visar intresse. Grease Monkey Games har beräknat att spelet kommer att ha en livslängd på ca i tre år, sedan brukar intresset försvinna.

Spelet går bland annat ut på att klättra i ranking och låsa upp nya och värre delar till bilen. Till att börja med är man på gräsrotsnivå, sen avancerar man till rookie, pro och slutligen driftking. Varje nivå består av tre delar tex. driftking I, driftking II och driftking III.

Man stiger i ranking genom att vinna sina battles. Varje spelare börjar med att köra lead och när motståndaren har kört sitt lead som får man köra chase. Det sammanlagda resultatet på sitt lead och chase blir ditt slutgiltliga poäng. Den som har fått ihop mest poäng vinner.

Om man kör nära murar, barriärer, walltaps eller ligger nära motståndaren samt i sitt lead träffar clipping points så får man extra poäng. Clipping points multiplicerar de poäng som du samlat ihop undertiden som din bil driftar.

Under tävlingar eller träning så kan man låsa upp sponsorer som ger spelaren pengar, dekaler, sponsring mm.

Vad man tycker om känsla, utformning och design varierar. Oavsett så är spelet helt klart värt att prova när man ändå sitter inne och längtar till säsongen ska börja. Arran berättade även att de har som målsättning att släppa spelet på konsol under slutet av 2019.

Om företag eller förare är intresserade av att synas i spelet så går det bra att kontakta arran@greasemonkeygames.com

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Grafik: Torque Drift