Andreas Lilja trea i Sverigecupen: ”Säsongen har varit ganska bra”

0
834

Andreas Lilja gick ut hårt och vann premiärtävlingen i Sverigecupen på GTR Motorpark. Sedan blev ytterligare några tävlingar med fina resultat och en total tredjeplats.

Grattis till en fin insats och en tredjeplats i serien! Hur tycker du att säsongen i Sverigecupen varit?
-Tack så mycket! Säsongen har varit ganska bra i sin helhet tycker jag. Vissa saker har funkat riktigt bra och vissa mindre bra. Motståndet har varit riktigt tufft i alla deltävlingar av Sverigecupen, vassa RM-förare har varit med och deltagit då det varit öppna deltävlingar och även många serieanmälda förare har kört riktigt bra under hela året!

Enligt de uppgifter vi har fått ska de fem främsta i Sverigecupen erbjudas plats i SM 2019. Kommer du att ta den platsen?
-Ja, jag avslutade året på en tredjeplats i totalen efter att finalen på Mantorp tyvärr ställdes in. Vi kommer absolut att ta platsen i SM 2019, ser fram emot att få köra med dom stora killarna!

Du har kört fem av nio deltävlingar under året. Hade du en strategi inför säsongen vilka tävlingar du skulle köra?
-Tanken var att vi skulle köra alla deltävlingar som låg i ”närheten” för att få tre bra resultat som vi var nöjda med inför finalen. Det gick inte riktigt som det skulle då vi haft lite problem med bilen under två av deltävlingarna som ställde till det. Vi körde tävlingarna som var på GTR Motorpark, Malmby samt Hultsfred.

I den här serien har det varit tillåtet för utomstående att delta i tävlingarna, och främst ett stort antal RM-förare har deltagit. Vad tycker du som förare om det?
-Att serien har varit öppen för alla tycker jag har varit väldigt bra då det är lärorikt att köra med duktiga förare samt att vi har fått en större startlista på nästan alla tävlingar.

Nu är det dags för vintervila. Blir det serier på Discovery Channel på heltid nu, eller har du planer på att förändra bilen inför SM-satsningen?
-Inför vintern står det endel uppgraderingar och ombyggnationer med på min kära ”to do list”. Under tävlingen på GTR Motorpark fick vi motorproblem så en ny motor med lite uppgraderingar kommer att byggas, tanken är att vi ska få dit en bashbar bak, och som många vet så är Supran en ganska tung bil, så ett försök att bli av med några kilo vikt ska också göras. Skulle vilja passa på att tacka RM-föraren Jimmy Eifrém som ställde upp att låna ut sin tävlingsbil till mig inför finalen på Mantorp då jag inte fick ihop min motor på den korta tiden mellan sista deltävlingen och finalen. Stort stort tack!

Jag skulle vilja passa på att tacka alla mina vänner, familj och sponsorer för denna säsong!

– Ms uthyrning i Östergötland AB (Huvudsponsor)
– Bakaxeldelar
– Maxxtuning
– Sjöberg Motorsport

Andreas Lilja kommer att bli ett intressant tillskott i SM-serien 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se