Anton Rengel – Började förra året och satsar på SM om 3 år

0
516

I en stor fordonshall står Antons BMW. Den är strippad och det syns tydliga spår från hans första år inom driftingen. Learning by doing är ett passande talesätt när man går ett varv runt bilen och tittar.

Anton är en 27 årig kille från Växjö som precis börjat köra drifting. Han kör med ett BMW e34 chassi med en Mercedes M104 3,0 turbo som levererar 480hk.

2018 var Antons premiärår inom drifting och han har hunnit köra lite på hemmabanan Hultsfred Drifttrack och på Mantorp Park.

Drifting gav verkligen mersmak och just nu håller man på med att förse bilen med bur, brandvägg och ett nytt bränslesystem. Utvändigt kommer det att ske lite kosmetiska ändringar. Allt för att kunna få bilen godkänd så att han kan köra Sverigecupen i år.

Anton har redan ett klart mål framför sig. Inom tre år så ska han tagit sig upp i SM. I år är målet att se hur han klarar sig mot de andra i Sverigecupen. Även här finns det ett mål och det är att komma bland top 15.

När vi samtalar om SVerigecupen och nästa steg så hoppas Anton att SDC åter har en RM klass under 2020, eftersom det känns som ett naturligt steg efter Sverigecupen.

Anton har, som många andra, en väldigt positiv syn på svensk drifting. Han gillar hur driftingen  växer och växer, den goda sammanhållningen och att alla håller ihop.

Team Pejap

Sponsorer
#adbildelarväxjö
#kittsgarage
#racegear
#växjömekaniska
#wandibalancing
#bsrsweden
#ceraxconstruction
#rottnemotorverkstad
#kronobärgarenviking
#bakaxeldelarse
#henningskonditori
#vspeedperformance
#karlssonsgrafiska

This slideshow requires JavaScript.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se