”Att lära känna bilen gick fortare än vi trodde”

0
252

DriftZone intervjuade Viktor Andersson efter segern i Sverigecupen och andraplatsen i RM i helgens tävlingar på Mantorp.

Dagen efter tävlingarna är Viktor både glad och sliten efter många omständigheter med vädret och inställningar på bilen.

När DriftZone besökte honom hemma i garaget i mars månad, hade han en bil som inte var färdig och delar som dröjde. Då var Viktors mål med säsongen att lära känna den nya bilen samt alla banor han skulle köra. Han menade också att han ville komma så högt som möjligt och vinna. 

De målen får vi väl ändå påstå att du uppnått? 
-Ja det är över förväntan. Vi trodde aldrig det skulle gå såhär bra under första säsongen. Att lära känna bilen gick fortare än vad vi trodde och det känns som teamet har levererat en mycket lättkörd bil.

Fördelarna med Viktors driftingsäsong 2019 menar han är, att teamet har kommit väl förberedda och levererat en bra bil. Nackdelarna med säsongen är körtiden, då han tycker att det varit för få startande i Sverigecupen.

Du valde mellan drifting och rallycross. Känns det som att du gjort rätt val? 
-Ja det tycker jag att jag har gjort, drifting känns som min grej.

Träningstiderna har varit helt okej enligt Viktor, dock har det varit dåligt med körning på grund av för få startande. Piteå är en av hans favoriter tack vare att det är en snabb och teknisk bana och mycket fans.

Vad har du för planer härnäst, nu när tävlingssäsongen är över för detta året? 
-Vi var på informationsmötet på Mantorp och tyckte att dom presenterade flera bra lösningar som vi kommer titta närmare på. 

Målet Viktor ser framför sig till säsongen 2020, är att åka i en serie som ger honom bäst utveckling/ utmaning.

Är det något du vill tillägga som avslutning?
-Jag vill tacka mitt underbara team för en grym säsong samt alla mina sponsorer som gör detta möjligt. Även alla mina sociala följare och fans för supporten och energin, för utan er hade detta varit omöjligt.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se