Autumn Drift Fest i Piteå med Sverigecupen

0
302

Sverigecupens 4:e och sista deltävling innan finalen på Mantorp Park har gått av stapeln i helgen. På ingen annan plats än anrika Pite Dragway där motorsports intresserade har vallfärdat för olika motor kavalkader sedan urminnes tider. 

Niklas Wiklund och Jonas Larsson

Molnen låg lågt på himlen och hotade om regn, men det var inget som stoppade publiken från att komma och fylla ut läktarna på bredden och höjden. Stämningen var på topp och folk kunde omöjligen blivit besvikna på showen de bjöds på denna höst-iga Lördag på Långnäs.

Vi blev bjudna på inresta talanger som Viktor Andersson från Växjö i vad jag objektivt kallar den snyggaste e92an, Henrik Kåre i en e46 från Gröndal och Joacim Söderlund från Sundsvall.

Effektivt sett så var det 3 tävlingar som pågick denna dag, Sverigecupen för förarna registrerade där, sen lokala distriktstävlingar för Modified och Semi-Pro förarna. Sverigecupen förarna tävlade i Semi-pro klassen och Modified körde sitt eget race.

Zakarias Berggrens bil, som gick både i Semi-Pro och i Modified

Intressant kuriosa är att Zakarias Berggrens silverfärgade e46:a ställde upp med 2 förare och 2 klasser, och eftersom dom behövde smalare däck för Modified så krävdes det lite organisation för att se till att rätt förare åkte ut med rätt däck och i rätt tid. Men publiken fick verkligen se vilken skillnad däckstorleken gör för en bil.

Magnus Basmange Larsson

Magnus Basmange Larsson har fortsatta barnsjukdomar med sin Sierra denna dagen var det styrvinkel kittet som inte ville spela med. Men efter hårt arbete och stress-svetsande så lyckades han kvala in till stegen.

Tävlingen var spännande in i det sista och vi fick se många extremt bra battles, Pite Dragway bjuder på extremt tekniskt körning och det är lite av en konst att köra bra twin på banan. Duggregn mot slutet av tävlingen gjorde allting lite extra hårresande men inget faktiskt regn bröt ut under tävlingen, det sparade vädergudarna till prisutdelningen.

Första plats i modified togs hem av Magnus Basmange Larsson som körde i sin vanliga stil, kontrollerat, metodiskt och cleant. Andra plats gick till William Rönnberg som körde Zakarias bil, och tredjeplats gick till Robin Renman i sin svarta e36:a.

Viktor Andersson

Semi-Pro vinnaren var Zakarias Berggren, Piteå MS tätt följd av Viktor Andersson, Wäxjö MS och på tredje plats har vi Henrik Kåre, Gröndal MSK.

Den nya ställningen i Sverigecupen finns på DriftZone

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se