Autumn Drift Fest i Piteå med Sverigecupen

0
1437

Man kan inte låta bli att bli imponerad varje gång man svänger in på Pite Dragway för att kolla lite härlig drifting, SHRA Luleå kämpar stenhårt med varje evenemang och man märker verkligen vilken brinnande passion det finns för motorsporten!

Men denna dag var något speciellt, depån var full med bilar, läktarna var fulla med människor och doften av raceburgare hängde i luften.

Burgardoften var inte långvarig dock, för strax var det dags för däckrök och adrenalin och det var något som delades ut i enorma mängder, sex modified förare anmälda och inte mindre än tolv Semi-Pro förare.

Säkerhetsutrustningen som krävs för att köra Modified har varit ett bekymmer länge, men arrangörerna och eldsjälar runt omkring ställde upp med de hjälmar och ställ som behövdes lånas ut!

Så vi fick se ett helt gäng nya glada modified förare som imponerade stort, speciellt när man fick reda på att många inte kört en enda tävling innan och var ute och provade vattnet för första gången på officiell bana.

Vädret var storslaget och solen välsignade oss med sin närvaro under hela eventet.

SHRA Luleå har jobbat väldigt hårt med marknasföringen till eventet och man märkte verkligen att det varit ett lyft i både förar deltagande och publik, över 600 besökande var på plats och hejade på våra förare!

Tävlingarna gick smidigt och bra, få uppehåll och det fanns alltid någonting på gång, speakern sprang omkring och gjorde flygande intervjuer med förare och besökande som verkligen uppskattades av publiken!

Hur gick själva tävlingen då?

I modified så vann Joakim Wikström i sin magnifika diesel-Mercedes som inte var blyg med svartröken, andra platsen togs av Elias Ålund i sin s13 som storkörde hela dagen men snurrade tyvärr i finalen och fick ge upp sin första placering till Joakim. Tredje plats blev Pontus Östensson i sin röda E46:a!

Semi-Pro tävlingen var ett spännande spektakel, hemmaförarna var storfavoriter i vanlig ordning, men det visade sig att Johan Andersson från Hudiksvall skulle var den som tog första platsen, tätt följd av sin teamkompis Johan Östberg och på tredjeplats hittar vi vår hemmaåkare Zakarias Berggren!

Mod:
1:a Joakim Wikström
2:a Elias Ålund
3:a Pontus Östensson
4:a Oscar Berggren
5:a Johan Öberg

Semi-Pro
1:a Johan Andersson (1)
2:a Johan Östberg (2)
3:a Zakarias Berggren
4:a Joel Andersson (3)

Placeringen inom parentes anger placeringen bland förare anmälda till Sverigecupen.

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.