Dags för näst sista deltävlingen i Sverigecupen

0
1317

Det återstår två deltävlingar inom Sverigecupen i Drifting. Den närmaste deltävlingen är satt till helgen som kommer, platsen är Malmby Flygfält och arrangör är SWR – Motorsport. Vi tar och kollar lite hur det i tabellen.

En tävling i Sverigecupen har redan körts på Malmby, så de förare som var med då kan ha lite försprång, om nu banan sätts på samma sätt som i somras. Hur banan sätts har vi inte information om, men om vi tittar på hur den var under förra deltävlingen så hade den ett bra flyt i sig. Men den hade också några delar som krävde förarens uppmärksamhet, speciellt den tvära kurvan närmast depån, det var en hel del som hade problem med den kurvan.

Under samma dag så köres DriftBash – Driftoberfest, så det är frikörning hela dagen från 09 – 16.00, därefter så drar tävlingen igång och beräknas hålla på till 18.30.

”DriftBash DriftoberFest malmby strängnäs 6/10
# Frikörning DriftBash hela dagen till ca 16:00 på vår 900m långa slinga vanlig enkel DriftBash open pit hela dagen
# Sverigecupen i drifting 16-18:30
# meg’s kök och gott finns på plats hela dagen
# Enkel säkerhetsbesiktning allt ska sitta fast och inga läckage.
# Däckmaskin ingår givetvis i anmälningsavgift
# Euromaster köping finns på plats med riktigt bra priser på däck”

Men hur ser det ut i tabellen? Vi går igenom topp 8:
Leder gör Johan Andersson med 300 poäng, tvåan är Andreas Lilja med 273 poäng, trea är Marcus Larsson med 270 poäng, fyra är Joel Andersson med 270 poäng, femma är Martin Frejd på 263 poäng, sexa är John Martinsson på 245 poäng, sjua ligger Hampus Gisslén med 243 poäng och topp 8 rundas av med Adam Gustafsson på 238 poäng.

Som ni ser så är det riktigt tight om poängerna i topp 8, mellan 1 och 8:e plats skiljer det sig 62 poäng. Detta gör att serien är allt annat än över, och den kommer vara tight ända fram till finalen tror vi. Minsta felsteg av förarna, eller otur med maskin eller bara en dålig dag. Kan få förödande effekt på placeringen.

Så det är helt i sin ordning att vara intresserad, och följa serien under dessa sista två deltävlingarna. Hur kommer det att gå? vem vinner denna deltävling? svaren på dessa frågor får du den 6 oktober, på Malmby Flygfält.

Driftzone finns på plats och kommer rapportera om händelserna, ta dig dit du också!

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone