Deltävling 4 i Sverigecupen: Kampen om Lappland

0
1178

Deltävling 4 i Sverigecupen körs den 21 juli, samtidigt som motorveckan i Lycksele. Vi har själva valt att kalla deltävlingen för Kampen om Lappland. Men hur ser det ut inför den, vilka finns i toppen och vad kan hända.

Johan Andersson

I tabellen finner vi Johan Andersson på 290 poäng, Martin Frejd har 185, Marcus Larsson har också 185 poäng, fyran Joel Andersson har 163 poäng och femman John Martinsson 160 poäng.

Johan Andersson som leder har ett starkt grepp om ledningen och 105 poängs övertag inför nästa deltävling, men det är tightare om placeringarna mellan platserna 2-5. Nu är inte serien över än, det återstår några deltävlingar så mycket kan hända. En tävling med misstag, eller mekaniska problem kan kosta mycket i serien.

Så kommer Johan Andersson dryga ut sin ledning? eller kommer Martin eller Marcus att knappa in på ledningen? Kommer vi att få se någon annan kliva högst upp på pallen? Alla dessa svar får vi på lördag i Lycksele.

Vi kommer såklart att uppdatera Er om hur tävlingen gick och vilka som tog hem mest poäng.

Deltävling 5 som skulle ha körts i Sundsvall den 22 blev inställd (för lågt antal anmälda), så deltävling 5 blir istället på Malmby den 27-28 juli.

Text: Henrik Andersson, Driftzone