Frejd: ”Vi är nöjda med vår placering i serien”

0
851

En som vi pratade med inför säsongen var Martin Märra Frejd från Vimmerby. Då, i mars i år, ville han börja tävla och funderade på att köra Sverigecupen. Nu, sju månader senare har Martin blivit tvåa i Sverigecupen och står med en fot i SM 2019.

Martin Frejd. Foto: Henrik Andersson

Orsaken till att vi sökte upp just Martin kommer ni kanske ihåg, det var att han köpt Fredrik Sjödins BMW. Ett riktigt seriöst bygge som var tänkt att gå i Drift Allstars-tävlingar i Europa. Så blev det inte, och efter två säsonger såldes bilen och hamnade alltså i Vimmerby.

Grattis till andraplatsen i serien. Hur tycker du själv att säsongen varit?
-Tack så mycket! Ja, vi är väldigt nöjda med vår insats och placering i serien. Självklart finns det mycket kvar att lära, men vi har kommit en bit på vägen. Det är väldigt roligt att det finns en serie för de som vill testa på att tävla. Det har nog fångat många av oss och gjort folk mer intresserade att börja tävla mer. Motståndet tycker jag har varit på en väldigt bra nivå, och det har alltid varit ett gäng som varit potentiella vinnare i deltävlingarna.

Martin Frejd vid Sverigecupen-deltävlingen i Piteå i juni. Foto: Emil Åhman

Nu lyckades du att, i tuff konkurrens, hamna på en andraplats i Sverigecupen. Enligt vad Driftingutskottet sagt tidigare kommer topp 5 i Sverigecupen att erbjudas plats i SM 2019. Kommer vi att se dig på startlinjen i SM-premiären?
-Ja, självklart! Det ska bli riktigt roligt att komma upp och fightas med de stora grabbarna. Som jag skrev tidigare så har vi mycket kvar att lära, men det är bara att nöta.

Du har rest otroligt mycket i sommar och kört ihop poäng i hela sju av nio deltävlingar under året. Hur har din strategi sett ut?
-Vår plan har helt enkelt varit att få så mycket tid som möjligt bakom ratten.

En väldigt bra strategi. I den här serien har ett antal RM-förare har deltagit i deltävlingarna, men utom serietävlan. Några reflektioner om det?
-Det är både roligt och bra att andra från högre serier deltar med oss. Oftast så är det ju en mer erfaren förare så man kan lära sig mycket.

Nu är det dags att parkera bilen för årets vintervila. Har du några planer för uppgraderingar i vinter?
-Ja, det ska bli skönt med lite uppehåll och att få se över bilen ordentligt. Vad det gäller motor så blir det bara en översyn på allt. Sedan blir det några andra uppgraderingar.

För er som vill följa våran utveckling så finns vi på

Imba Productions Facebook

Imba Productions Instagram

Jag vill passa på att tacka min mekaniker/spotter Anton Andersson.
Jag vill även tacka mina sponsorer:
Vimmerby Prefab betong AB
Däckservice i kinda
NitinsRekond
Bmsupport
Tenaci motorsport
Hgt precision
Bo Pettersson åkeri

Vi önskar Martin Märra Frejd Lycka till med satsningen på SM 2019 och hoppas vi ses där!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Emil Åhman – DriftZone.se