Johan Andersson bäst i Sverigecupen på Northern Race Festival i Piteå

0
2223

Det har inte varit brist på utbud vad det gäller motorsportsunderhållning den gångna helgen, och jag har svårt att tänka mig att man blivit missnöjd oavsett vilken del av landet man bor i. Vi i Norrbotten har förärats med Northern Race Festival där både DM och Sverigecupen hölls denna fantastiska lördag på Pite Dragway Långnäs.

Driftingbanan på Pite Dragway är ett speciellt monster, extremt tight och teknisk med litet utrymme för misstag eller lealöst körande. Till start kom 10 förare efter 2 bortfall innan kvalet började, men det kändes inte som att tävlingen led för det, publiken var i eld och lågor över uppvisningen som det bjöds på. Alla kanske inte förstod riktigt hur tävlingsformen fungerade men alla förstår hur mycket förmåga det krävs för att ratta en bil i dess hastigheter och på tvären.

Och spännande ögonblick fanns det gott om, på uppvärmning lyckades en förare riva ett viltstängsel vid sidan av banan och vild panik uppstod med funktionärer som försökte bygga nytt viltstängsel medans alla ivrigt väntade. Sen var det fyra koner uppställda i första kurvan som bjöd på bonus publikpoäng om man lyckades skicka dessa åt fanders.

Tävlingen var väldigt underhållande även den, tight drifting med bra linjer och tung rök, och när allt var klart så stod Zakarias Berggren som vinnare och på en andra plats Johan Andersson. Men det är inte riktigt så enkelt, Zakarias tävlar som känt i RM och Johan Andersson tävlar i Sverigecupen, och det betyder att även om Zakarias kom etta på tävlingen så gick Johan Andersson iväg som vinnare för deltävlingen i Sverigecupen. Efter en tredje plats på förra Sverigecupen-tävlingen så ligger han väldigt bra till just nu.

Vi letade upp Johan med några snabba frågor.

Gratulerar på till andraplaceringen, och första placeringen i deltävlingen i Sverigecupen!
-Tack så mycket, jag kom ju trea förra tävlingen så nu känns det riktigt bra!

Har bilen gått bra, allt fungerat som det ska?
-Ja, bilen har gått som en dröm, mitt stora problem är bara nervositeten. Blir alltid väldigt nervös inför en tävling.

Du har kört en bra bit för att komma till Piteå och tävla.
-Det stämmer, vi har precis köpt en racebuss med sovplatser och utrymme för bilen i så det har underlättat. (Johan kommer från Hudiksvall, reds. anm.)

Vad är nästa evenemang på tablån?
-Nu är det någon dags vila, sen bär det iväg till Sundsvall för nästa deltävling på onsdag.

Då får jag önska lycka till och hoppas det går lika bra där som det gjorde här!
-Tack så mycket!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se